Már megjelent az első vécépapír kalkulátor is

WC-papír
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt bizonyos termékeknél hiány alakult ki a boltokban és ezek közé sorolható a vécépapír is. Sokan túlzottan nagy mennyiségben vásárolnak, ezért van, akinek már nem jut elegendő. Ennek a megfékezésére hoztak létre egy oldalt, ahol bárki kikalkulálhatja, hogy egy bizonyos időre pontosan mekkora mennyiségű vécépapírra lesz szüksége.
Vágólapra másolva!

A HowMuchToiletPaper.com -ot azért hozták létre, hogy mindenki pontosan annyi vécépapírt vegyen, amennyire valóban szüksége van. Az oldalon ki lehet számolni, hogy hány guriga, napi hány használatnál, meddig elég, így nem kell előre tonnaszámra vásárolni ezt a mostanában igen kelendő terméket.

Az oldalt egy londoni egyetemista, Ben Sassoon hozta létre Sam Harris-szel közösen, azóta pedig már négymillió ember kereste meg a honlapot.

A felhasználók az oldalra ellátogatva különböző adatokat adhatnak meg, ennek segítségével pedig a rendszer kiszámolja, hogy hány napi karanténhoz elég a készlet. Az adatok szerint eddig az átlagos felhasználónak ötször több vécépapírja volt, mint amennyire valójában szüksége van.

illusztráció Forrás: Origo

A készítők elmondták, hogy eleinte viccnek szánták az egészet, aztán később rájöttek, hogy az oldalnak tulajdonképpen oktató jellege is van, hiszen sokan így szembesülnek azzal, hogy milyen hihetetlen pazarlást és a fölösleges betárazást jelent, ha valaki túlvásárolja magát, például vécépapírból.