Plexiket szerelnek fel az Aldi kasszáinál

aldi bolt üzlet élelmiszer közért
A woman pushes a shoppping trolley as she leaves an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Több országhoz hasonlóan a magyar Aldi boltokban is plexiket szerelnek fel a pénztárakhoz a kasszások védelme érdekében.
Vágólapra másolva!

A Napi.hu értesülései szerint az Aldi Magyarországon is bevezeti a Szlovákiában és Olaszországban alkalmazott intézkedést, miszerint a kasszákhoz plexiket szerelnek fel annak érdekében, hogy a pénztárosok nagyobb biztonságban legyenek a járvány idején.

Nem csak az Aldi döntött emellett az intézkedés mellett, hiszen egyre több dohányboltban is felbukkannak a plexiüvegek, valamint a budaörsi Praktikerben és számos CBA üzletben is felszerelték a plexiket.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az Aldi vasárnap a Facebook-oldalán is posztolta, hogy a védőplexi a dolgozók és a pénztárosok egészségének megőrzése érdekében kerülnek fel. Ennek értelmében hamarosan minden üzletben elérhető lesz az új funkció.