Bezártak a bárok és az éttermek az Egyesült Királyságban

vote election politics Horizontal
Britain's Prime Minister Boris Johnson delivers a speech outside 10 Downing Street in central London on December 13, 2019, following his Conservative party's general election victory. - UK Prime Minister Boris Johnson proclaimed a political "earthquake" Friday after his thumping election victory cleared Britain's way to finally leave the European Union after years of damaging deadlock over Brexit. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Boris Johnson miniszterelnök bejelentése szerint - a házhozszállítást biztosító egységek kivételével - a kávézóknak, puboknak és éttermeknek péntek estétől be kell zárniuk az Egyesült Királyságban, a koronavírus elleni küzdelem részeként.
Vágólapra másolva!

A szigetország összes éjszakai klubját, színházát, moziját, edzőtermét és szabadidőközpontját egyaránt érinti ez a rendelkezés.

Johnson szerint a helyzetet havonta fogják felülvizsgálni.

A bezárásokról szóló bejelentés követi más országok hasonló intézkedéseit, ideértve Írországot is, ahol a kocsmákat és a bárokat már múlt vasárnap bezárták.

Minden közösségi hely bezárt szombattól az Egyesült Királyságban Forrás: AFP/Ben Stansall

Sajtótájékoztatón a miniszterelnök arról beszélt, hogy az intézkedéseket szigorúan be kell tartani. Skót, walesi és észak-írországi politikusok kifejezték támogatásukat a kormány intézkedései iránt.

A legtöbb brit iskola is határozatlan időre bezárt pénteken,

de a kulcsfontosságú munkavállalók gyerekeinek felügyelete céljából hétfőn újra megnyitják ezek egy részét, csökkentett létszámú pedagógussal.

Sadiq Khan londoni polgármester arra kérte London lakosait, hogy ne használják a tömegközlekedést, hacsak az valóban nem nélkülözhetetlen.

Forrás: bbc.com