Megépülhet a népligeti vasúti megállóhely

bkk, máv, jegy, automata,
Egy fiatalember jegykiadó automatánál vásárol vonatjegyet a Déli pályaudvaron. A karácsonyi, december 23-ai helyjegyköteles vonatjáratok már elővételben zsúfolásig megteltek. A MÁV azt tervezi, hogy jövőre mobil jegykiadó automatákkal segíti a vásárlást, és a nagyobb bevásárlóközpontokban, valamint egyetemeken is jegyirodákat nyitnak majd karácsonykor.
Vágólapra másolva!
A Déli körvasút fejlesztésének második ütemében három új megállóhely is létesül, ezek egyike lesz a Népligetnél, ennek a tervezési tendere jelent meg - írja a Napi.hu.
Vágólapra másolva!

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Illusztráció Forrás: MTI/Beliczay László

A majdani nyertes feladata az 1. számú vasútvonal Keleti pályaudvar és Ferencváros állomás közötti szakaszán, a Népliget megállóhely és a Ferencváros C elágazás kialakításának megtervezése. A nyertesnek legalább 3 változatban kell vázlattervi részletezettségű terveket készítenie, melyek közül a NIF választja ki a tovább tervezendő változatot.

A változatokhoz tervezői költségbecslés is készítendő.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasúti infrastruktúra tervezéséből, engedélyeztetéséből legalább nettó 100 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő április 17.

Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.