Ezek a cégek nyerhetnek a mostani válságon

Peloton Lifestyle Digital sport testépítés futás
Vágólapra másolva!
Az Amazon, a Facebook, a Peloton Interactive és a Regions Financial négy olyan részvény, amelyek felkerültek arra a listára, amely a koronavírus-járvány sújtotta időszakban a legjobb vételek közé tartozik egy neves elemzőház stratégái szerint. Ebbe a körbe azok a vállalatok kerülhetnek be, amelyek alaptevékenységük és piaci pozíciójuk révén nyertesként kerülhetnek ki a mostani válságos időszakból.
Vágólapra másolva!

A Wedbush elemzői folyamatosan frissítik azt a listát, amelyek a COVID-19 által keltett viharban a legellenállóbbnak számító cégeket tömöríti. Ez az összesítés az elemzőház szakemberei által legtöbbre értékelt fogyasztási, pénzügyi, egészségügyi, a technológiai, média és a telekommunikációs társaságokat tartalmazza.

Az Amazon, a Facebook, a Peloton Interactive és a Regions Financial szintén ebbe a sorba tartozik, hiszen jól pozicionáltak a megváltozott fogyasztói szokások és a gazdasági visszaesés körülményei között - írja a MarketWatch.

A Wedbush-nál alapvető szabály, hogy amennyiben valamely papír 25 százaléknál többet esik olyan irányadó részvényidexekhez képest, mint az S&P 500 vagy a Russell 2000, akkor automatikusan lekerül a listáról.

Amazon

Az internetes csomagküldő cég jelentős piacokat hódíthat meg világszerte az elmúlt időszakban rendkívül gyorsan megváltozott vásárlási szokásoknak köszönhetően. Rövid távon a fogyasztók sokkal inkább az online megrendeléseket preferálják és jóval többet költenek ebben a csatornában, mint korábban. Hiszen szeretnék elkerülni a tömeget a fizikai üzletekben, illetve azt, hogy feleslegesen fecséreljék az idejüket olyan termékek keresgélésével, amelyek kifogytak.

Az Amazon már nem tudja kielégíteni a megrendeléseket, ezért 100 ezer alkalmazottat vesz fel Forrás: AFP/Denis Charlet

Az Amazon a napokban jelentette be, hogy 100 ezer új alkalmazottat vesz fel, hogy ki tudja elégíteni az elmúlt időszakban rohamosan megnövekedett forgalmat. A társaság papírjaira 2325 dolláros célárat határoztak meg az elemzőház szakemberei.

Facebook

A közösségi médiacég részvényei azért kerülhettek fel a listára a Wedbush elemzői szerint, mert az elmúlt hetekben, hónapokban a felhasználók jóval több időt töltenek a felületükön, mint korábban.
Hihetetlen mértékben megnövekedett a koronavírushoz kapcsolódó hírmennyiség, a felhasználók jelentős része pedig világszerte a Facebookot tartja az első számú információforrásnak. Egyre növekszik azoknak a száma, akik a sok helyütt meghozott kormányzati korlátozó intézkedések miatt otthon töltik idejüket: ők egy újabb fogyasztói réteget jelentenek a közösségi médiában futó hirdetések számára.

A Wedbush elemzői szerint a társaság papírjai ezért felülteljesítők lehetnek az elkövetkező időszakban, és 250 dolláros irányárat határoztak meg rájuk.

Peloton Interactive

A cég a konditermek és a fitneszklubok lezárásából profitálhat, hiszen termékeivel lehetővé teszi az otthoni edzést. Az Egyesült Államokban például az elkövetkező időszakban több újabb államban is ilyen lépésekre kerülhet sor, ami szintén növeli a Peloton piacát. A jelenlegi helyzetben egyre többen követik a „mozogj otthon" trendet, ami még csak a kezdeti fázisában tart, ám egyre jobban terjedhet, ahogy minél többen igyekeznek távol maradni a közösségektől.

Másfelől az is igaz, hogy az elrendelt korlátozások megnehezítik a cég termékeinek szállítását is, másrészt egy esetleges recesszió csökkentheti e prémium kategóriájú termékek iránti keresletet. Ezek kétségkívül kockázati tényezőket jelentenek.

A Peloton sikert kovácsolhat abból, hogy egyre többen követik a "mozogj otthon" trendet FoOnepeloton/Tim Tadder

recesszió a Wedbush elemzői szerint kisebb veszélyt jelent a vállalat számára, miután felméréseik szerint a pénz apadásával a Peloton-tagok inkább egyéb előfizetéseikről mondanak le, de amíg lehet, kitartanak a cég mellett.

A társaság papírjait szintén felülteljesítőnek ítélik meg az elkövetkező időszakban, és 35 dolláros irányárral látták el.

Regions Financial

Az elemzőház szerint a Regions Financial fedezeti stratégiájának köszönhetően kedvező helyzetben van a jelenlegi, történelmileg rendkívül alacsony kamatkörnyezetben. Úgy vélik, a Fed által végrehajtott kamatvágás rövid távon nem fogja csökkenteni a társaság nettó kamatmarzsát.

A Regions Financial a 2008-as gazdasági világválság óta minden évben jól szerepelt a banki stresszteszteken, rendre azt állapították meg, hogy jól tőkésített, így az osztalék még egy jelentős gazdasági lejtmenet esetén is biztosított lehet.

A Wedbush ettől a cégtől is felülteljesítést vár az előttünk álló időszakban, és 14 dolláros részvényenkénti célárat jelölt meg.

Így fordíthatjuk a javunkra a munkaerőhiányt

Az utóbbi időben rengeteget hallani a munkaerőhiányról, aminek következtében megnövekedett az igény a humánerőforrás-szolgáltatásokat kínáló cégek iránt. Már be is lehet fektetni egy ilyen cégbe a Budapesti Értéktőzsdén, ugyanis bevezették a BÉT-re annak a Pensum munkaerő-kölcsönző cégnek a részvényeit, amely nemzetközi terjeszkedést és forrásbevonást tervez - heti befektetési ötletek.

Ezen a négy cégen kívül további vállalatok is bekerültek a múlt héten a Wedbush kedvencei közé: az AutoZone, a Global Payments és a Masonite International.

A listán rajtuk kívül még a következő vállalatok szerepelnek:

  • Ares Capital Corp.
  • Activision Blizzard Inc.
  • Salesforce.com Inc.
  • Fidelity National Information Services Inc.
  • Fifth Third Bancorp
  • Microsoft Corp.
  • Pegasystems Inc.
  • PayPal Holdings Inc.
  • Splunk Inc.
  • Toll Brothers Inc.
  • Tempur Sealy International Inc.
  • Uber Technologies Inc.
  • Western Alliance Bancorp
  • Wix.com Ltd.
  • Zynga Inc.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!