Pekingben és Hongkongban újra elrendelték a beutazók kéthetes karanténját

Koronavírus, vírus, maszk, fertőtlenítő, fertőtlenítés, védőruha, metró, Szöul, Dél-Korea
Workers wearing protective gear spray disinfectant to help prevent the spread of the COVID-19 coronavirus, at a subway station in Seoul on March 13, 2020. - South Korea -- once the largest coronavirus outbreak outside China -- saw its newly recovered patients exceed fresh infections for the first time on March 13, as it reported its lowest number of new cases for three weeks. The South confirmed 110 new cases taking the total to 7,979. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Hongkong és Peking újra szigorításokat vezet be, ismét kéthetes karantént rendeltek el, miután a hazatérő kínaiak közül 34 embernek pozitív lett a koronavírustesztje, az országban pedig elindult a járvány újabb hulláma.
Vágólapra másolva!

A South China Morning Post szerint egyre több külföldről hazaérkező kínai hurcolja be az országba a koronavírust, ezért Peking és Hongkong újabb szigorításokat vezet be, vagyis visszaállítja a kéthetes karantént a beutazók számára.

Illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Az elmúlt öt napban Kína több külföldről érkezett új beteget jelentett, mint belföldit, ez pedig most történik meg először a koronavírus-járvány kitörése óta.

Hongkongban 25 új esetet diagnosztizáltak az orvosok, ez a legnagyobb egynapos növekedés eddig.

A Hongkongba érkezőket arra kötelezik, hogy egy elektromos berendezést hordjanak csuklójukon, így pontosan követni lehet, hogy betartják-e a karantént vagy sem. Ha a felhasználó kezén eltörik a berendezés, vagy nem küld jeleket, akkor riasztják a rendőrséget.