Több szeszipari vállalat is kézfertőtlenítők gyártására állt át

Alcoholic drink gin tonic cocktail with lemon, rosemary and ice gin cocktail alcohol background beverage citrus cold cool drink fresh freshness fruit glass green herb ice juice lemon lemonade lime liquid refreshment rosemary slice soda summer sweet tonic
Alcoholic drink gin tonic cocktail with lemon, rosemary and ice on rustic wooden table
Vágólapra másolva!
A boltokban már egy ideje hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő a világ legtöbb országában, ezért egyre több szeszfőzde száll be ezen termékek gyártásába.
Vágólapra másolva!

A szeszfőzdék saját alkoholjukat használják alapanyagnak, így próbálnak megoldást kínálni a kialakult helyzetre. Néhányan saját csomagolást is használnak,

mások pedig arra kérik a vásárlókat, hogy tartályt, üveget maguk hozzanak, és ezekbe töltik bele a fertőtlenítő folyadékot.

Az atlantai Old Fourth szeszfőzde az egyike az akcióban résztvevőknek, ők ingyenesen biztosítják például a kézfertőtlenítőt mindenkinek, akinek erre szüksége van. Kiemelik viszont, hogy ennek használata nem helyettesíti a megfelelő és gyakori kézmosást.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/This content is subject to copyright./Voloshin311

Az Old Fourth megoldása viszont annyira népszerűnek bizonyult, hogy néhány nap alatt teljesen kifogytak a készletekből. A vállalat egnyugtatott mindenkit, hogy a termékek gyártása folyamatos, így hamarosan ismét kapható lesz a fertőtlenítő.

Egy másik vállalat, a Moonrise Distillery, viszont gint használ alapanyagként a kézfertőtlenítő készítéséhez.

Várhatóan a közeljövőben még több amerikai szeszfőzde, vagy szeszipari vállalat áll át kézfertőtlenítők gyártására, és ez komoly segítség lehet a koronavírus elleni harcban.