A Ford és a GM is lélegeztetőgépeket készíthet

Bill Ford, Top Ford Executives Hold Press Conference At Dearborn Truck Plant GettyImageRank2 Labor HORIZONTAL Factory USA Production Line New Aluminum Michigan Dearborn Truck Bill Ford Jr. Ford Ford F-150 Ford Dearborn Truck Plant F150 Mi Chairperson ECON
Vágólapra másolva!
A Ford és a General Motors is keresi a megoldást arra, hogy orvosi felszerelések gyártásával segítse a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. Már az amerikai kormányzatnak is tettek javaslatot, amely alapján lélegeztetőgépek gyártásába kezdenének a lehető legrövidebb időn belül.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow a Fox Newsnak elmondta, hogy tárgyalt a a GM vezérigazgatójával.

A megbeszélés tárgya az volt, hogy miként tudna segíteni az autógyártó a koronavírus-járvány megfékezésében és az orvosi ellátás javításában.

A GM szóvivője később elmondta, hogy folyamatos az ötletelés házon belül és az amerikai kormánnyal egyaránt arról, hogy az autógyártó elkezd lélegeztetőgépeket és más orvosi felszereléseket előállítani.

Illusztráció Forrás: AFP/2014 Getty Images/Bill Pugliano

A Ford a napokban szintén jelezte, hogy ha kell, készek ők is beszállni az egészségügyi felszerelések és eszközök gyártásába. A két óriáscéghez csatlakozott Elon Musk, a Tesla első embere is, aki hangsúlyozta, hogy amennyiben hiány lép fel a lélegeztetőgépek területén, akkor az elektromos autógyártó is kész beszállni és készülékeket gyártani.

A General Motors, a Ford és a Fiat Chrysler már bezárta amerikai gyárait,

ha azonban elfogadják felajánlásaikat, akkor újra elindulhatna a termelés, azonban kizárólag orvosi felszereléseket gyárthatnának az üzemekben.