Sorra zárja be világszerte boltjait az Adidas

Illustrations of the DAX Corporations Aktienindex Bayern Boerse Bourse Dax Deutscher Deutschland Frankfurt Herzogenaurach Hessen Leitindex München Unternehmen exchange ILLUSTRATION MARKET SPORT sportartikelhersteller stock
Sokan azt hiszik, hogy az Adidas egy rövidítés. Ezzel ellentétben az igazság az, hogy Adolf „Adi” Dassler nevének összevonása.
Vágólapra másolva!
Az Adidas német sportruházat-gyártó csatlakozott a versenytársak lépéseihez, és bejelentette az üzletei bezárását a koronavírus fertőzés terjedésére reagálva.
Vágólapra másolva!

Az Adidas és a Reebok tulajdonában lévő üzletek Európában, Észak-Amerikában és Kanadában ideiglenesen bezárnak - írta a cég e-mailben.

Az üzletek március 18 és 29 között lesznek zárva a fenti régiókban, így hazánkban is,

de az amerikai földrészen már 17-én bezárták a boltokat.

Az érintett alkalmazottaknak azonban fizetni fognak az előre betervezett munkaidőért a bezárások ellenére.

Az Adidas boltok legközelebb várhatóan március 30-án hétfőn nyitnak ki Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában Forrás: NurPhoto/Alexander Pohl/NurPhoto/Alexander Pohl

A Nike, a Lululemon Athletica és az Under Armour Inc. versenytársak már vasárnap közölték, hogy bezárják üzleteiket az Egyesült Államokban és másutt is, csatlakozva a vírus terjedését korlátozó nagyobb kiskereskedelmi láncokhoz.

Az Adidas a múlt héten azzal számolt, hogy az első negyedévben az eladásai

akár 1 milliárd euróval (350 milliárd forinttal) is csökkenhetnek Kína nagy részén, csoportszinten pedig több mint 10 százalékkal eshetnek vissza

az eladások a világjárvány miatt, ideértve a 100 millió eurós (35 milliárd forintos) csökkenést Japánban és Dél-Koreában.

Forrás: Reuters.com