Fontos bejelentés a Magyar Postától a koronavírus miatt

Magyar Posta logo
Vágólapra másolva!
Új várakozási rendet léptetett életbe a Magyar Posta Zrt. hétfőtől a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta

a többi várakozót arra kéri, hogy a bejárat előtt várjanak, egymástól javasoltan körülbelül 1 méterre.

Az új szabály bevezetése nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja - olvasható a társaság közleményében.

A Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelte el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Commons/Magyar Posta

A közlemény kiemeli, hogy

a küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások kézbesítése folyamatos.

Amennyiben a postai szolgáltatásokat illetően a veszélyhelyzetre tekintettel további változtatások szükségesek, arról időben tájékoztatást adnak ügyfeleiknek.