Áruforgalmi folyosókat jelöltek ki Magyarországon

Budapest, 2020. március 17. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése az Országház Delegációs termében 2020. március 17-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A nemzetközi közúti, vasúti és légi személyforgalmat felfüggesztették, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret nem zárták le, a magyar állampolgárok hazajöhetnek - mondta Menczer Tamás, aki azt is közölte, hogy áruforgalmi folyosókat jelöltek ki Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Magyarországot átszelő, a szomszédos országokba irányuló kamionoknak áruforgalmi folyosókat jelöltek ki - mondta Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának ülésén.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése az Országház Delegációs termében Forrás: MTI/Illyés Tibor

Menczer Tamás közölte: ez azt jelenti, hogy

miután a kamion belép az országba, csak kijelölt útvonalon haladhat és kijelölt benzinkútnál tankolhat, majd a szintén kijelölt határállomáson hagyhatja el Magyarország területét Szerbia, Ukrajna és Románia felé. Ezeket a kamionokat megjelölik

- tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta:

a nemzetközi közúti, vasúti és légi személyforgalmat felfüggesztették,

de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret nem zárták le, a magyar állampolgárok hazajöhetnek. Változatlanul érvényben van az a rendelkezés, hogy annak, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából, Izraelből, Iránból érkezik, kéthetes hatóságilag elrendelt otthoni karanténba kell vonulnia.