Minimálisan visszaesett az építőipar januárban

alulnézet ellenfény építkezés ÉPÜLET épületfotó épülő ház félkész épület FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA lakópark NÉZET
Debrecen, 2017. január 23. A betonozó tölcsérrel egyszerre 1 köbméter friss betont emelnek az emeleti zsaluzatba a Dóczy Lakópark építésén. A debreceni Hunép Universal cégcsoport saját beruházásban és kivitelezéssel építi a lakóparkot, amiben 224 lakásos három tömbből álló épületegyüttes készül. Szakmai és pénzügyi előrejelzések szerint idén tovább folytatódik az építőipar termelésének, 2016 őszétől tapasztalható növekedése. Az várható, hogy az ágazatot a magánberuházások és a lakásépítés lendíti tovább. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Januárban 2,5 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint az egy évvel korábbihoz képest - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2018 márciusa óta nem volt példa az építőipari termelés csökkenésére éves összevetésben.
Vágólapra másolva!

Az épületek építése a decemberi 11,3 százalék után 4,4 százalékkal csökkent januárban, az egyéb építmények építése 1,5 százalékkal nőtt, lényegesen lassabban a decemberi 22,2 százaléknál.

Illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a decemberihez mérten 0,9 százalékkal emelkedett.