Koronavírus: ezekben az esetekben fizet a biztosító

biztosítás, tulajdon és életbiztosítás
Vágólapra másolva!
Milyen esetben fizet egy kockázati biztosítás koronavírus esetén? Mik a lehetséges kizárások? A független biztosításközvetítő, a Grantis megkérdezte erről a legnagyobb hazai biztosítókat.
Vágólapra másolva!

Egy életbiztosítás két dolog miatt lehet hasznos koronavírus esetén: a haláleseti és a kórházi napi térítés miatt. Előbbit minden életbiztosítás tartalmazza, utóbbiért külön fizetni kell. Egy új vírus megjelenése esetén viszont nem egyértelmű, hogy a biztosító fog-e térítést fizetni, ezért megkérdeztük erről partnereinket - nyilatkozta Sebestyén András, a Grantis Hungary Zrt. vezérigazgatója, biztosítási szakértő.

Az Aegon nem alkalmaz kizárást járványok esetén, ez alól a koronavírus sem kivétel.

A CIG Pannónia először arról nyilatkozott, hogy kizárják a koronavírust a térítési kategóriák közül, aztán változtattak az álláspontjukon, és mégis a térítés mellett döntöttek.

Biztosítás, tulajdon és életbiztosítás Forrás: Shutterstock

Ők akár a szerződéskötés másnapjától védelmet nyújtanak - nincs sem orvosi vizsgálat, sem várakozási idő.A Generali szintén térít koronavírus után azoknak, akiknek már van életbiztosítása.

Aki viszont új szerződést kötne, annak át kell mennie az orvosi szűrésen, és ki kell várnia a két hét elbírálási időt.

A MetLife csak akkor nem térít koronavírus miatt, ha a biztosított magatartása súlyosan gondatlan, például köztudottan fertőzött területre megy, vagy nem tartja be a kormány előírásait, és például száznál több fős beltéri rendezvényt látogat. Ez egyébként minden biztosítóra igaz. A MetLife sem alkalmaz várakozási időt, így a megkötött szerződések akár már másnaptól védelmet nyújtanak.