Ügyfélbarátabb üzemmódra vált az MNB honlapja az engedélyezéseknél

Megújult a Magyar Nemzeti Bank arculata, MNB régi logó
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mintegy ezerháromszáz-kétezer jogérvényesítési, prudenciális és engedélyezési eljárást folytat le évente, ezekből a legtöbb döntés az engedélyeztetéssel kapcsolatos. Az MNB egy kérdőíves konzultációt követően, melyet a piaci szereplőkkel és az érdekképviseletekkel folytatott le, teljesen megújította és bővítette a weblapjának engedélyezési aloldalát. Az érdeklődők az eljárástípusok és szektorok szerint is tallózhatnak, az eljárások kapcsolatos tudnivalókat pedig kérdés és válasz formájában is megtalálhatók.
Vágólapra másolva!

A változásokkal a jegybank célja az egyszerűbb kezelhetőség, a könnyű áttekinthetőség és logikus felépítettség, vagyis összességében az ügyfélbarát aloldal kialakítása volt. Az engedélyezési aloldal az MNB főoldaláról is elérhető.

A korábbiakhoz képest új tartalom az „Elérhetőségek" menüpont, amelyben az MNB engedélyezést végző főosztályai titkárságainak telefonszámai, elektronikus elérhetőségei találhatók meg. Szintén a bal menüsorban ún. „Formanyomtatványok" pont is elérhető, ahol az engedélyezési, jóváhagyási, nyilvántartásba vételi eljárások és bejelentések formanyomtatványai olvashatók.

A „Szektorok" részben valamennyi pénzügyi piaci típus megtalálható a hozzájuk tartozó intézményekkel.

Megújult a Magyar Nemzeti Bank honlapjának engedélyeztetési aloldala Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az MNB a pénzügyi szervezetek alapítási és tevékenységi engedélykérelmei összeállításának megkönnyítése céljából segédleteket készített, amelyek felsorolják a kérelemhez benyújtandó egyes szabályzatok tartalmi elemeit. Az „Eljárással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok" és a „Szabályzatokkal kapcsolatos információk" teljesen új tartalmak, amelyeket a jegybank az aloldal megújításával összefüggésben dolgozott ki és állított össze.

Forrás és további információ: Növekedés.hu