Ki nem adott Harry Potter könyvet árvereznek el

- Square Horizontal PORTRAIT WOMAN WRITER LITERATURE PRESENTATION BOOK PORTRAIT AND POSE SMILING BUST
British author J.K. Rowling presents her novel "Harry Potter and the Deathly Hallows" which goes on sale at midnight 20 July 2007 at the National History museum in London. Worldwide anticipation and hype surround the publication of "Harry Potter and the Deathly Hallows," the seventh and final book in author J.K. Rowling's fantasy series. (Photo by SHAUN CURRY / AFP)
Vágólapra másolva!
Parányi, de mégis csak önálló Harry Potter-kötetet bocsátanak árverésre a közeljövőben. Annak különlegességét többek között az adja, hogy a sorozat megalkotója, J.K. Rowling, kézzel írta azt.
Vágólapra másolva!

Az alig néhány centiméteres kötet 31 oldalt tartalmaz. J.K. Rowling azt is elárulta, hogy 2004-ben írta, méghozzá kézzel, a Harry Potter-sorozat ötödik és hatodik kötetének elkészítése között.

S hogy miről szól a kötet?

Elsősorban a könyvfolyamot ismerők számára érdekes és izgalmas visszacsatolásokat az első kötetre, valamint idézeteket abból. Aki kézbe veszi és átolvassa, további részleteket tudhat meg a főszereplő iskolára való felkészüléséről, a varázslóiskolában előírt egyenruháról, és hasonlókról.

A kötetet az írónő saját rajzai gazdagítják.

Az ugyanakkor biztos, hogy kereskedelmi forgalomba nem kerül a miniatűr Harry Potter-könyv, azaz nem fogják azt sajót alá rendezni és sokszorosítani. Megszerezni azt a JustCollecting aukciós portálon lehet, ahol jelenleg a legértékesebb tétel az egyedi és különleges tárgyak kollekciójában - írja több brit lap.

A kicsiny Harry Potter-könyvért

várhatóan 100-150 ezer fontot (kb. 40-60 millió forint)

fizetnek majd ki.