A VW több elektromos autót akar eladni, mint a Tesla

Volkswagen VW új logó
01 March 2019, Lower Saxony, Wolfsburg: An employee mounts a VW logo on the front of a VW Tiguan during final assembly at the VW factory. Photo: Julian Stratenschulte/dpa
Vágólapra másolva!
A Volkswagen nemrég bejelentette, hogy 2028-ig 28 millió elektromos autót akarnak eladni, és rövidesen szeretnék utolérni a Teslát is.
Vágólapra másolva!

A VW kétség kívül óriási erőfeszítéseket tesz, hogy utolérje a Teslát és megelőzze, azonban a vállalat még mindig nem rendelkezik teljesen elektromos autóval, így nehéz megjósolni az eladási számokat.

A gyártó azonban közölte: 28 millió elektromos autó értékesítése a cél 2028-ig. A svájci befektetési bank, az UBS szerint a Volkswagen lehet az első olyan gyártó, amely profitálni tud majd az elektromos autókból.

Az előrejelzések szerint az e-autók piaca 2025-re 15 százalékos globális részesedéssel fog rendelkezni és ugyan jelenleg a Tesla a piacvezető, de az UBS szerint a német gyártó a következő években átveheti a vezetést.

01 March 2019, Lower Saxony, Wolfsburg: An employee mounts a VW logo on the front of a VW Tiguan during final assembly at the VW factory. Photo: Julian Stratenschulte/dpa Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

A VW ennek érdekében mindent megtesz, hiszen a vállalat közlése szerint a következő 4 évben 36 milliárd dollárt fektetnek az elektromos autók fejlesztésébe és gyártásába.