Újra lehet pályázni a tanyák áram- és vízfejlesztésére

Etno falu Americ Belgrád Szerbia lovas tanya
A tanyán akár nyeregbe is pattanhatnak
Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a „Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései" (VP6-7.2.1.4-17) pályázat benyújtási határidejét. Szakaszos bírálati rendszerben, meghosszabbított határidővel, 2021. április 6-ig folyamatosan nyújtható be pályázat a „Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései" című, VP6-7.2.1.4-17 azonosító számú felhívásra.
Vágólapra másolva!

A pályázat tartalmát tekintve a korábbiakhoz képest nem változott. A pályázat keretében

háztartási villamosenergia-, ivóvíz-, csatornarendszer kiépítésére vagy meglévő ilyen rendszerek rekonstrukciójára lehet támogatást igényelni.

A pályázati forrást kizárólag tanyás térségekben lehet igénybe venni.

A pályázatot lakcímkártyával igazolható módon, életvitelszerűen tanyán élő magánszemély adhatja be, amennyiben a tanya saját maga vagy közeli hozzátartozója tulajdonában áll. Ezen kívül beadhatják még a pályázatot tanyás térségben található önkormányzatok.

Magánszemély maximum 6,2 millió forintra pályázhat, 95 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Önkormányzat maximum 50 millió forintra pályázhat, 85-95 százalékos támogatási intenzitás mellett (attól függően, hogy milyen a település besorolása hátrányosság szempontjából). Ugyanakkor az igénybe vehető támogatásra tanyánként és közműtípusonként felső korlát érvényes, 2 és 4 millió forint értékben.

Tanyák áram-, víz- és szennyvízellátására vagy meglévő ilyen rendszerek felújítására lehet pályázni Forrás: Facebook / Etno selo Amerić, Kosmaj - Jahanje konja

Az elszámolható költségek körébe tárgyieszköz- és immateriáliseszköz-beszerzés, -előkészítés, ingatlanvásárlás, terület-előkészítés és -építés, valamint hálózati csatlakozási díj tartozik. Az egyes elszámolható költségnemek maximálva vannak, az építés nem haladhatja meg az összköltség 15 százalékát, ingatlanvásárlás az összköltség 2 százalékát, az előkészítés és immateriális javak költsége pedig együttesen az összköltség 5 százalékát.

A projekt megvalósítására a támogatási okirat hatálybalépését követően 36 hónap áll rendelkezésre, ugyanakkor legkésőbb 2023. június 30.-ig lehet záró elszámolást benyújtani.

A pályázókra 5 éves fenntartási kötelezettség vonatkozik. A támogatási kérelem kizárólag elektronikus úton, az Államkincstár oldalán keresztül nyújtható be.

Forrás: Nak.hu