Már a mobiloknak is van speciális fertőtlenítője

telefonon tisztítás
Vágólapra másolva!
A mobiletelfonokra port, baktériumot és ételmaradékot is átvihetünk érintéssel, ám a PhoneSoap termékei ultraibolya fény segítségével képes fertőtleníteni az eszközöket. A cég eladásai a húszszorosára nőttek a koronavírus járvány kitörése óta miatt.
Vágólapra másolva!

A cég március elején kifogyott a mobil-fertőtlenítő eszközökből, mert az előző hónaphoz képest hússzoros megrendelésük volt – nyilatkozta a cég társalapítója, Dan Barnes, hozzátéve, hogy előrendeléseket vesznek fel jelenleg, amiket április 15 és május 30 között szállítanak ki.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– mondta Barnes.

A kutatások kimutatták, hogy a mobil eszközök olyan kórokozókat is hordozhatnak, amelyek ellenállnak az antibiotikumoknak, ezek a baktériumok pedig kockázatot jelentenek, különösen a már beteg emberek számára – hívta fel a figyelmet Mia Lieberman, a Harvard Medical School klinikai állatorvosa, aki baktériumokkal szemben tesztelte az eszközt, ami hatékonynak bizonyult.

Lieberman ugyanakkor hozzátette, hogy a COVID-19 eltávolításához valószínűleg sokkal nagyobb UV-C-dózisra van szükség, mint amit a kereskedelemben kapható eszközök kibocsátanak.

Koronavírus: már az ételfutárral sem kell találkozni rendeléskor

Az amerikai Postmates az érintésmentes kiszállítást teszteli a koronavírus miatt. A 2011-ben alapított vállalat nem csak éttermekből szállít ki, hanem a bevásárlást is elintézi ügyfeleinek - írja a The Verge. Az előfizetőknek lehetősége van az alkalmazáson keresztül az ajtó elé tetetni a megrendelt árut.

A cég által gyártott PhoneSoap 3 egy téglalap alakú doboz, aminek belseje UV-fényt generál, amivel fertőtleníthetők a telefonok. A mobilokat fertőtlenítő UV-C típusú ultraibolyafényt bocsát ki, amely elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat, mint például az e. colit és a szalmonellát.

A gyártó szerint a PhoneSoap a baktériumok 99,99 százalékát megöli.

Wes LaPorte, a PhoneSoap társalapítója elmondta, hogy termékeiket Vietnamban és Kínában gyártják.