Több nagy zenei fesztivált is lemondtak vagy elhalasztottak a szervezők

Balaton Sound 2019 07.07. szombat 4. nap
Vágólapra másolva!
A napokban a koronavírus terjedése miatt nemcsak sporteseményeket és koncerteket törölnek, hanem külföldön egyre több zenei fesztivált is lemondanak a szervezők.
Vágólapra másolva!

Néhány napja a Tomorrowland szervezői bejelentették, hogy idén nem rendezik meg március 14 és 21 között az elektronikus zenei fesztivál Winter névre keresztelt kiadását a koronavírus miatt. A síeléssel egybekötött eseményre továbbra is érvényesek lesznek a síbérletek, azonban a koncerteket nem tartják meg. Aki kéri, annak visszafizetik a belépő árát, emellett pedig a 2021-es Tomorrowlandre és a Tomorrowland Winterre is 50 euróval olcsóbban szerezhet jegyet.

Szintén a koronavírus áldozata lett a világ egyik legnépszerűbb EDM fesztiválja, a minden évben (többek között) Miamiban megtartott Ultra Music Festival.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy csak halasztják a rendezvényt, azonban a Miami Herald értesülései szerint az idei évet teljesen kihagyják, és legközelebb 2021-ben lesz UMF Miamiban. A fesztivál 20 éves története során még sosem hagytak ki szezont.

Balaton Sound 2019 Fotó: Rockstar Photographers

A világhírű Coachella szervezői is reagáltak a koronavírus okozta helyzetre, és októberre tolják az idei fesztivált. Az eredeti tervek szerint a fesztivált szokás szerint két egymást követő héten tartották volna áprilisban. A Coachellára évente 125 ezer ember látogat el, a nagyszínpados koncerteket pedig 75 ezren tekintik meg.

Szintén veszélyben az ikonikus brit fesztivál a Glastonbury, amelyen tavaly 175 ezren vettek részt, az ideire pedig már 135 ezer bérletet értékesítettek. A fesztivált június 24 és 28 között tartanák meg, a szervezők szerint továbbra is zajlanak az előkészületek, de figyelemmel kísérik az eseményeket és a koronavírus terjedését.

A Rampage rendezői nemrég a Facebookon közölték, hogy a belga hatóságok intézkedése miatt ők sem tudják megtartani a fesztivált. Azonban a szervezők keményen fognak dolgozni azon, hogy idén szeptemberben pótolni tudják a rendezvényt. Azt ígérik, hogy a mostani előadók maradni fognak, de néhány meglepetést is belengettek, mivel további hat hónapjuk van felkészülni.

Az elektronikus zene szerelmeseinek nagy szívfájdalmára elmaradhat a világ leglátványosabb fesztiválja, az EDC Las Vegas, amelyet eredetileg május közepére hirdettek meg. A fesztiválra 465 ezren látogatnak ki évente, az EDC pedig 2 milliárd dollárral növeli a helyi gazdaság bevételeit.