Elon Musk fontos bejelentést tett

Tesla
A view shows flags at the US automotive and energy company Tesla showroom and service center in Amsterdam on October 14, 2018. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk üzentetben gratulált a vállalat dolgozóinak, hiszen a Tesla nemrég legyártotta az egymilliomodik elektromos autót. A hír azt követően érkezett, hogy a Tesla részvényeinek árfolyama egy nap leforgása alatt 13 százalékot gyengült.
Vágólapra másolva!

A bejelentés megtette a hatását, hiszen a tőzsdei zárást követően a Tesla részvényei 10 százalékot tudtak erősödni.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A vállalat jelenleg négy modellt kínál a vásárolóknak: ezek a Model Y, a Model X, a Model 3 és a Model S.

Az elektromos autók piacán élesedik a verseny, mivel az elmúlt időszakban több jelentős gyártó is komoly tőkével szállt be.

A BWM-től kiszivárgott információk szerint a német cég 2021-ben kezdi meg saját teljesen elektromos autójának gyártását. Tavaly év végén a BMW közölte, hogy félmillió elektromos kocsit értékesítettek.

Szintén tavaly télen a Volkswagen csoport is komoly előrelépést tett az elektromos autók piacán, az ID.3 modell sorozatgyártásával.

A német autógyártó a tervek szerint 70 különböző teljesen elektromos modellt fognak piacra dobni 2028-ig, így a Teslára nehezedő nyomás a következő években csak nőni fog.