Már kilenc hazai nagybankkal kapcsolódik össze hamarosan a Billingo

online vásárlás
Vágólapra másolva!
Tavaly szeptemberben elstartolt a nyílt bankolás az Európai Unióban, aminek köszönhetően a bankoknak kötelező hozzáférést biztosítaniuk a számlainformációkhoz (számlatörténethez) a megfelelő jogosultságokkal rendelkező külső szolgáltatók számára. Magyarország második legnagyobb online számlázója hamarosan kilenc hazai nagybankkal kapcsolódik össze az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A Billingo új digitális és pénzügyi szolgáltatásokkal segíti majd a webshopokat, könyvelőket, az online számlázót használókat.
Vágólapra másolva!

A Billingo március elején szerződést írt alá az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával, az Egyesült Királyságban regisztrált Salt Edge társasággal. Az együttműködés eredményeként

a Billingo lesz az első online számlázó Magyarországon, amelyik pár héten belül a legtöbb hazai bank számlainformációjához hozzáférést biztosít.

Az együttműködés, valamint az EU-ban tavaly szeptember 14. óta kötelezően alkalmazandó Második Pénzforgalmi Irányelv (PSD2) eredményeként

a Billingo kilenc hazai nagybank számlainformációs adatait érheti el.

A második negyedév folyamán a Billingo felhasználók az alábbi bankoknál vezetett fizetési számlájukat köthetik össze az online számlázó fiókjukkal: Erste Bank, OTP Bank, CIB Bank, Raiffeisen Bank, K&H Bank, UniCredit Bank, Budapest Bank, MKB Bank és ING Bank.

A PSD2-nek köszönhetően a felhasználók a Billingo felületén keresztül is nyomon követhetik a kibocsátott díjbekérők, számlák pénzügyi teljesítésének státuszát. Emellett a felhasználók

automatizálhatják a számlák kibocsátását a díjbekérő pénzügyi teljesítését követően,

gyors áttekintést kaphatnak likviditásuk rövid távú alakulásával kapcsolatban és megoszthatják banki számlatörténetüket is könyvelőjükkel.

A Billingo új digitális és pénzügyi szolgáltatásokkal segíti hamarosan a webshopokat, könyvelőket és az online számlázót használó vállalkozókat Forrás: William Potter / Shutterstock

A Salt Edge a világon az egyik legfelkészültebb társaság a nyílt bankolás területén, amit az is mutat, hogy több mint 70 országban 5194 bank számlainformációjához fér hozzá.

„A Billingo azért választotta a Salt Edge társaságot, mert ők rendelkeznek a legtöbb banki hozzáféréssel Magyarországon, továbbá ők számítanak a világ egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb társaságának" – mondta el Sárospataki Albert, a Billingo társalapító ügyvezetője.

A Billingo felismerte, hogy az online számlázáson túl számos olyan digitális szolgáltatást is nyújthat a webshopoknak, könyvelőknek, az online számlázót használóknak, amelyekkel csökkentheti számukra az adminisztrációs terheket.

Az idei év tervei között szerepel a számlainformációs szolgáltatásra épülő

Billingo Pénzügyi Piactér bevezetése,

amelyen keresztül a felhasználók egyedi banki hitelajánlatokat, faktoring szolgáltatást is igénybe vehetnek majd.