Figyelmeztet az OTP az azonnali átutalások kapcsán

OTP Bank
Budapest, 2018. február 6. Az OTP Bank újonnan átadott bankfiókja a fővárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontban 2018. február 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az azonnali utalások teljesüléséről az ügyfelek egy része egyelőre nagyobb átfutási idővel, később kap sms-értesítést. Az OTP ezért felhívja a figyelmet arra, hogy emiatt nem kell kétszer utalni, hiszen az utalások ettől függetlenül teljesülnek.
Vágólapra másolva!

A dupla utalás elkerülése érdekében a pénzintézetnél azt kérik, hogy amíg az ügyfél egyértelműen nem győződött meg a tranzakció kimeneteléről, az utalást ne ismételje meg - írja a Napi.hu az OTP figyelmeztetése alapján.

A tranzakció teljesüléséről a számlatörténet menüben, vagy a tranzakció ellenőrzése menüben tájékozódhatnak a kliensek.

Illusztráció Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az MNB korábbi tájékoztatása szerint csak a nem teljesült azonnali utalásokról kell azonnal üzenetben értesíteni az ügyfeleket, a teljesült tranzakciókról elég, ha az internetbankban megvannak az információk.

Az azonnali utalási rendszerről, az azzal kapcsolatos tudnivalókról, az alábbi összeállításban írt az Origo:

Minden, amit tudni kell a hétfőn induló azonnali átutalásról

Egyszer már elhalasztották tavaly nyáron, de most tényleg elindul: hétfő reggeltől minden átutalás legfeljebb 5 másodpercen belül teljesül majd Magyarországon az Azonnali Fizetési Rendszernek (AFR) köszönhetően. Az Origo összeszedte a leggyakoribb várható kérdéseket és a rá adott válaszokat. Semmit. Az azonnali átutalás szolgáltatást 2020.