Almát vásárolunk a legtöbbet, míg banánt a leggyakrabban

őszi zöldségek gyümölcsök
Vágólapra másolva!
A GfK Hungária Piackutató Kft. friss felmérése alapján a gyümölcsök és a zöldségek a negyedik és ötödik hely körül szerepelnek a háztartások bevásárlólistáján. Almát vásárolunk a letnagyobb mennyiségben, viszont a banánból veszünk a legtöbb alkalommal - értesült a Magyarmezőgazdaság.hu.
Vágólapra másolva!

Egyre nő a zöldségekre és gyümölcsökre költött összeg a háztartásokban - derül ki a kutatásból - viszont az alkalmanként megvásárolt mennyiség csökkent, vagyis többször vásárolunk kevesebb friss terméket. A felmérés adatai szerint a magasabb költés általánosan jellemző, tehát minden korosztályban megnőtt a fogyasztásra fordított összeg.

Egy kivétel akadt mindössze, a gyermek nélküli fiatal családok költöttek kisebb összeget gyümölcsre, de a zöldségben ők is követték a trendet.

A legnagyobb mennyiségben almát visznek haza a háztartásokba a magyarok, melyet a banán, a dinnye, a narancs és a mandarin követ.

De nem ugyanazt vásároljuk leggyakrabban, mint amiből a legtöbbet vesszük, aminek oka az lehet, hogy a leggyakrabban vásárolt banán nem áll el olyan sokáig, mint az alma, így célszerű többször keveset vásárolni belőle.

Almát és krumplit viszünk haza a legnagyobb mennyiségben a Gfk kutatása alapján Forrás: Shutterstock

A leggyakoribb banán után az almából vásárolunk másodszor a leggyakrabban, vagyis a két gyümölcs helyet cserél a dobogón a magyar háztartások által leginkább kedvelt gyümölcsök sorában a gyakoriság és a mennyiség mérése szempontjából. A leggyakrabban vásárolt további gyümölcsök viszont már nem annyira szerepelnek a legtöbbet megvett gyümölcsök élén, ezek a citrom, a narancs és a szőlő.

A zöldségek között a burgonyát vesszük a legnagyobb mennyiségben, melyet a paradicsom, a vöröshagyma és a paprika követ, a káposztával zárva a sort.

A leggyakrabban viszont nem krumplit, hanem paprikát veszünk a zöldségesnél, amelyet a paradicsom, a burgonya, a vöröshagyma és a sárgarépa követ.