Drasztikusan csökkenti járatait a United amerikai légitársaság

San Francisco International Airport, San Francisco-i repülőtér
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - APRIL 24: United and American Airlines Boeing 737s taxi on the runway at San Francisco International Airport on April 24, 2019 in San Francisco, California. Boeing's first quarter profits fell 21 percent following the Boeing 737 Max technical issues that have grounded all of the Max aircraft around the world. Two Boeing 737 Max 8 aircraft crashed in a six months period. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Oscar Munoz, a United Airlines vezérigazgatója szerdán elmondta, hogy a vállalat jelentős csökkentéseket fog végrehajtani, és további költségcsökkentéseket is kilátásba helyezett – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató és az elnök, Scott Kirby nevében írt üzenet szerint a légitársaság áprilisban nemzetközi menetrendjét húsz százalékkal, a belföldi járatait pedig tíz százalékkal csökkenti.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A járatcsökkentés már magában foglalja a Dél-Koreába, Japánba, Kínába, Hongkongba és Kanadába történt járattörléseket és módosításokat.

A vállalat vezetői továbbá felajánlják a munkavállalóknak, hogy

önkéntes fizetésnélküli szabadságra vagy csökkentett munkaidejű szolgálatra is jelentkezhetnek.

A vállalat június végéig felfüggeszti az új alkalmazottak felvételét és betanítását, valamint elhalasztják a menedzsment és az adminisztratív alkalmazottak fizetésemelését.

Az Uber és a Lyft figyelmezteti alkalmazottait a járvány miatt

A koronavírus terjedése miatt az Uber és a Lyft autómegosztó szolgáltatást nyújtó startupok figyelmeztetik sofőrjeiket a vírusra és a kézfertőtlenítő használatára az autóban, de nem ad lehetőséget alkalmazottainak a fizetett betegszabadságra. Járvány idején fokozott veszélynek vannak kitéve azok, akik élelmiszert és utasokat szállítanak.

– nyilatkozta Sara Nelson, a repüléskísérők szakszervezetének elnöke.

Illusztráció Forrás: AFP/Marina Lisceva

A nagyvállalatok leállították nem létfontosságú üzleti útjaikat, számos konferenciát vagy eseményt pedig elhalasztottak.

Korábban a Ryanair és a Lufthansa is bejelentette, hogy csökkenti járatainak számát. Valamint a brit Flybe légitársaság – amely már januárban is küzdött pénzügyi nehézségekkel – csődöt jelentett.