Az Apple kezd kifogyni a cseretelefonokból

Horizontal COMPUTER TECHNOLOGY
The newly renovated Apple Store at Fifth Avenue is pictured on September 19, 2019 in New York City. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Apple tájékoztatta a kereskedőket arról, hogy a jövő héttel kezdődően nem mindenkinek fognak tudni biztosítani cseretelefont a javítások idejére. Ez az első jele annak, hogy a világ egyik vezető telefongyártójára is komoly hatása van a járványnak. Emellett több hírportál is arról számolt be, hogy az iPhone 11-nél és az iPad Pronál is fennakadások vannak, sokfelé nincsenek raktáron ezek a készülékek.
Vágólapra másolva!

Az Apple helyzetét is nehezíti a koronavírus, hiszen nemrég tájékoztatták a befektetőket arról, hogy 2020 második negyedévében nem fogják elérni a bevétellel kapcsolatos célkitűzéseiket. A cég vezérigazgatója,

Tim Cook emellett elmondta, hogy a globális ellátás is nehézségekkel fog küzdeni a következő időszakban.

Amennyiben valakinek cserekészülékre lesz szüksége, úgy arra számíthat, hogy a cég nem fogja tudni biztosítani számára az új telefont a következő 2-4 hétben. A Bloomberg beszámolója szerint néhány iPhone alkatrészből is hiány van, így a vállalat bizonyos javításokkal is bajban lehet majd.

Illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

Az Apple arról tájékoztatta a kereskedőket, hogy amennyiben rendelkezésre áll készülék, úgy kötelesek kicserélni a telefonokat,

ha pedig azonnal nem tudják, akkor postázni kell az új készüléket, amint lesz belőle raktáron.

Pozitív hír viszont, hogy az Apple Kínában megnyitotta az összes koronavírus miatt eddig zárvatartott üzletét. Ez pedig annak is a jele lehet, hogy hamarosan minden visszatér a rendes kerékvágásba, így a cserekészülékek hiánya is rendeződhet, ahogyan az ellátási lánc ismét teljes fokozatra kapcsol.