Csak másnaposak voltak a brit lányok, de koronavírusos betegnek hitték őket

Vágólapra másolva!
A 26 éves Julia Walentin barátnőjével Szingapúrból utazott haza Nagy-Britanniába. A két lány előző éjszaka reggel hatig bulizott, így rendkívül másnaposak voltak gépük indulásakor. Amikor felszálltak a repülőre, rögtön megkérték az egyik légiutas-kísérőt, hogy hozzon nekik aszpirint, mert nem érzik jól magukat. Ekkor viszont kisebb pánik tört ki.
Vágólapra másolva!

Julia saját bevallása szerint már a reptérre induláskor is meglehetősen rosszul volt, a hajnal nagy részét a mosdóban töltötte az átbulizott éjszaka után, és már reggel 6-kor a reptéren kellett lenniük, ezért gyakorlatilag alvás nélkül indultak el.

A betegnek hitt brit lányok Forrás: Instagram

A lányok elmondása szerint az egész helyzet egy rossz ötletből indult ki. Arra gondoltak, hogy rosszullétükre hivatkozva kaphatnak majd helyet az első osztályon, ahol le tudnak feküdni, és pihenni tudnak kicsit.

Ezt a kérést tolmácsolták is az egyik légiutas-kísérőnek, valamint aszpirint is kértek a másnapos fejfájás csillapítására.

A stewardess hallva a kérést, többször is megkérdezte, hogy rosszul érzik-e magukat, majd annak ellenére, hogy a lányok többször is mondták, hogy csak másnaposak, kitört a pánik a fedélzeten. A gépen minden utast elültettek mellőlük, majd lefektették őket, és félóránként a lázukat is megmérték, valamint szájmaszkot adtak rájuk.

Az utaskísérők közölték azt is, hogy a Heathrow reptéren orvosi stáb várja a lányokat. Minden utassal papírokat töltöttek ki. Be kellett írni többek között, hogy honnan és kivel utaztak, és vannak-e tüneteik.

Julia elmondta, hogy a 14 órás repülőutat 40-nek érezte, minden utas rá haragudott, és volt olyan, aki inkább két szájmaszkot vett fel egymásra, mert meg voltak győződve róla, hogy a lányok betegek. A Heathrow reptéren mindenki leszállt a gépről, majd a barátnőkért vegyvédelmi ruhás orvosok és tűzoltók jöttek. Onnan egy szállodába vitték őket, ahol karanténban maradtak.