Új logója lesz a BMW-nek

BMW új logó
Vágólapra másolva!
A BMW autók közismert kör alakú emblémája, amely több mint egy évszázaddal ezelőtt született meg, a jövő mobilitásának jegyében az idén megújul.
Vágólapra másolva!

Az új logót először a BMW i4 tanulmányautókon mutatják be a héten, de hogy melyik lesz az első szériaautó, amelyen megjelenik, a bajorok részéről még nem közölték. Az eddig használatos logót 1997-ben vezették be.

Megújul a BMW logója Forrás: BMW

Jelentős változások nem lesznek, hiszen a jellegzetes köralak, a dizájn és az autókonszern "szülőhelyére", Bajorországra utaló kék és fehér színek természetesen nem változnak - írja a caranddriver.com.

Vadonatúj logót kap a Volkswagen, ilyen lesz

Megújult logóval jelentkezik a Volkswagen, amely a Golf új generációján jelenhet meg először. Az autógyártó szándékai szerint az új embléma a jelenleginél modernebb lesz. A világon mindenütt jól ismert logót még a harmincas évek végén alkották meg, és azóta jó néhányszor átesett már „ráncfelvarráson". Legutóbb 2012-ben módosult valamelyest.

Észrevehető újdonság lesz azonban, hogy a logó középső részét körülvevő, eddig fekete színű gyűrű ezentúl átlátszó lesz, és már nem 3D-s lesz, hanem 2D-s, a külső gyűrű pedig fehér.

Így változtak a BMW-emblémák a cég alapítása óta Forrás: BMW

A dizájn újragondolása a nyitottság, az átláthatóság, a transzparencia jegyében fogant - olvasható a BMW saját blogján.

A BMW M új logója Forrás: BMW

A BMW M logója is megváltozik, ennél annyi a változás, hogy nem krómozott, hanem fehér lesz, és szintén kétdimenziós.