Az Emirates egy hónapos fizetés nélküli szabadságra küldené a dolgozókat

Airbus A380
An aircraft of Emirates designed on the theme of Expo 2020 Dubai prepares to land at the Beijing Capital International Airport in Beijing, China, 20 June 2018. Emirates has unveiled an aircraft on the theme of Expo 2020 Dubai. The Emirates Airbus A380 aircraft is based on the Expo 2020 logo inspired by an ancient gold ring excavated in Dubai. Emirates is the Official Airline Partner of Expo 2020 Dubai.
Vágólapra másolva!
A rohamosan terjedő koronavírus miatt a világ egyik legnagyobb nemzetközi légitársasága, az Emirates, arra kéri a repülőgépek személyzetét adó munkavállalókat, hogy vegyenek ki egy hónapos fizetés nélküli szabadságot.
Vágólapra másolva!

Az Emirates törölte járatait Iránba, Bahreinbe és Kínába is a koronavírus miatt. A vállalat pedig azt szeretné, hogy a személyzet is vegyen ki fizetés nélküli szabadságot, mivel jelenleg több olyan alkalmazott is van,

akik a törölt járatok miatt ténylegesen nem is dolgoznak és nincs is számukra elegendő munka.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Zhao Xiaojun

A cég ezért arra bíztat mindenkit, hogy vagy vegyék ki mostanában a szabadságukat, vagy pedig önkéntesen menjenek fizetés nélküli szabadságra egy hónapra,

hiszen addigra az Emirates szerint, rendeződni fog a helyzet.

Az Emirates Group állami tulajdonban lévő vállalat és több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat. Ezek között 21 ezer légi-utaskísérő és 4 ezer pilóta is van. A koronavírus miatt viszont visszaesett a csoport repülési üzletága, ezért lenne szükség a változtatásokra, a járattörlések miatt kieső bevételek miatti megtakarításokra.