A Twitternél otthonról dolgoznak a járvány miatt

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai közösségi médiavállalat arra kérte hongkongi, japán és dél-koreai alkalmazottait, hogy a járvány terjedésnek megfékezése érdekében otthonról dolgozzanak – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A vállalat mind az ötezer alkalmazottjának javasolja, hogy "távolról" dolgozzanak, és ne menjenek be irodáikba.

Egy nappal korábban pedig a Twitter megtiltotta munkavállalóinak a nem feltétlenül szükséges utazásokat,

valamint a rendezvényeken való részvételt.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

A cég továbbá nem lesz jelen az Austinban tartandó médiakonferencián sem. Számos vezető technológiai nagyvállalat – mint a Facebook vagy a Google – már korábban lemondta részvételét az Egyesült Államokban tartandó konferenciákon.

– mondta el Jennifer Christie, a Twitter humánerőforrás részlegének vezetője, hozzátéve, hogy a vállalat már egy ideje azon dolgozik, hogy fejlessze a távoli munkavégzés lehetőségeit.

A japán Sharp már a tévégyárában készít maszkokat

A Sharp azt tervezi, hogy egyik japán tévégyárában arcmaszkok gyártásába tesz, hogy kielégítse a növekvő igényt a termékre. A Kameyama településen található gyárban korábban nagyméretű LCD tévéket gyártottak és szereltek össze - írja a The Verge. A vállalat számításai szerint napi 150 ezer maszkot gyártanak majd a hónap végére, amit később napi félmillióra növelnek majd.

A Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey a távoli munkavégzés bevezetésének támogatója tavaly novemberben bejelentette, hogy 2020-ban hat hónapig Afrikában fog élni.

Sok ázsiai vállalat tett hasonló intézkedéseket a koronavírus terjedése miatt, és kérte meg munkavállalóit, hogy otthonról dolgozzanak.