A járvány miatt sorra törlik a legnagyobb légitársaságok a járataikat

Passenger aircraft Lufthansa ECONOMY AIR TRAFFIC Company and Symbol image UNDERCARRIAGE Power unit Tires Aeroplane Passenger aircraft Passenger plane Safety and security
17 November 2018, Hessen, Frankfurt/Main: Shortly after take-off, an Airbus A380 of the airline Lufthansa is in a climb flight at the airport. Photo: Silas Stein/dpa
Vágólapra másolva!
A Lufthansa bejelentette, hogy április 24-ig szünetelteti kínai járatait, emellett pedig a légitársaság Teheránba sem indít járatokat legalább április 30-ig. Emellett a német vállalat az Olaszország északi felébe induló járatainál is módosításokat vezet be, az amerikai Deltával és a Brussels Airlines-szal egyetemben.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa közleményéből kiderül, hogy 40 százalékkal csökkentik máricusban és áprilisban az észak-Olaszországba tartó járataik számát. Hasonlóan döntött a Brussel Airlines is, amely március 14-ig 30 százalékkal mérsékli a Rómába, Milánóba, Velencébe és Bolognába tartó járatainak a számát.

Az amerikai Delta még súlyosabbnak tartja az olasz helyzetet, ezért a légitársaság egyáltalán nem indít járatokat Milánóba.

A Lufthansa az olasz járatszámok mérséklése mellett április 24-ig nem fog repülni Kínába sem, és április 30-ig Teheránba sem indulnak a német vállalat gépei. A Reuters szerint más európai légitársaságok is fontolgatják az olasz korlátozások bevezetését, köztük a Swiss Airlines és az Eurowings.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Silas Stein

A Delta egyébként minden nap indított járatot New York és Milánó között, de most várhatóan május 1-ig nem repül gépe erre a célállomásra. Más amerikai társaságok is korlátozták járataik számát. Az American Airlines is szünetelteti olasz járatait, a United pedig Japánba, Szingapúrba és Dél-Koreába is csökkentett járatszámmal repül.