Kik vesztettek eddig a legtöbbet a koronavírus-járványon?

gazdagok, dollár veszteség, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Bill Gates
Vágólapra másolva!
A világ ötszáz leggazdagabb emberének a vagyona mintegy 444 milliárd dollárral csökkent a világ tőzsdéin a múlt héten, nem kis részben a koronavírus hatására bekövetkezett visszaesés miatt.
Vágólapra másolva!

A New York-i tőzsde 30 vezető részvényének mozgását követő DJIA index például több mint 12 százalékkal esett az elmúlt héten, ami a legnagyobb ötnapi csökkenés a 2008. évi pénzügyi válság óta.

A hét legnagyobb vesztese Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója volt, vagyonának az értéke 11,9 milliárd dollárral esett.

A múlt év végén Bezos vagyona 115 milliárd dollár volt a Bloomberg hírügynökség milliárdosokat rangsoroló listáján (Bloomberg Billionaires Index).

Több százmilliárd dollárra tehető a világ leggazdagabb embereinek múlt heti vesztesége Forrás: 123rf.com

A lista összeállítói szerint a múlt év végén a világ ötszáz leggazdagabb emberének a vagyona 5900 milliárd dollárt ért, ami 25 százalékkal felülmúlta a 2018. évit.

A leggazdagabbak listájának a második helyén álló Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója vagyonának az értéke a múlt héten 10 milliárd dollárral értékelődött le.

Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatójának a vagyona 9,1 milliárd dollárral, Elon Muské, a Tesla vezetőjéé pedig 9 milliárd dollárral zuhant.

Három milliárdos, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos és Bill Gates, akik egyaránt vagyonokat vesztettek a múlt heti tőzsdei zuhanás következtében Forrás: AFP

A listavezető vesztesek között van továbbá Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója (8,8 milliárd dollár), a spanyol Amancio Ortega, az Inditex, a világ legnagyobb ruházati kiskereskedelmi üzletláncának alapítója (6,8 milliárd dollár), Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója (6,6 milliárd dollár), továbbá Larry Page (6,4 milliárd dollár) és Sergey Brin (6,2 milliárd dollár), a Google anyacége, az Alphabet két alapítója.