A japán Sharp már a tévégyárában készít maszkokat

maszk, szájmaszk
Melbourne, 2020. január 14. A levegő szennyezettsége ellen védekezik maszkkal egy járókelő Ausztrália második legnagyobb városában, Melbourne-ben, amelyet a 2019 októbere óta tomboló bozót- és erdőtüzek miatt füstköd borít 2020. január 14-én. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy ha tehetik, ne menjenek ki a szabadba, mert a levegő jelenleg még a teljesen egészséges emberek számára is veszélyes. A globális levegőminőségi adatok szerint Melbourne-ban és Victoria állam egyes részein a legrosszabb a levegő az egész világon. MTI/EPA-AAP/Erik Anderson
Vágólapra másolva!
A Sharp azt tervezi, hogy egyik japán tévégyárában arcmaszkok gyártásába tesz, hogy kielégítse a növekvő igényt a termékre. A Kameyama településen található gyárban korábban nagyméretű LCD tévéket gyártottak és szereltek össze – írja a The Verge.
Vágólapra másolva!

A vállalat számításai szerint napi 150 ezer maszkot gyártanak majd a hónap végére, amit később napi félmillióra növelnek majd.

A létesítmény a magas tisztási követelményei miatt alkalmas a higiéniás termékek előállítására.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA-AAP/Erik Anderson

A Foxconn tulajdonában lévő Sharp még nem döntött a maszkok áráról és az eladás módjáról sem.
Ugyan az arcmaszkok használata gyakori Japánban, a Kínából indult koronavírus járvány kezdete óta megtöbbszöröződött a maszkok iránti igény, ami

magasabb árakat, valamint ellátási gondokat eredményezett.

Annak ellenére, hogy nem erősítették meg a maszk hatékonyságát a koronavírus elleni védekezésben, több amerikai orvos is aggodalmát fejezte ki a hiányos készletek miatt, mivel az egészségügyben igen fontos eszköz a személyzet számára.

Így hatott eddig a koronavírus Európa gazdaságaira

Növekszik a koronavírus gazdasági hatása Európára, miután Olaszország északi régiójában drasztikusan megnőtt a fertőzöttek száma. A járvány igencsak megmozgatta a tőzsdéket, de egyre komolyabb makrogazdasági gondok is adódhatnak a járványból a kontinensen. Az elmúlt héten a 2008-as válság óta nem látott mértékben estek az értékek a világ tőzsdéin, ahogy fokozódott a piaci pánik a járvány terjedése miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a gyakori és alapos kézmosás, a nyers ételek kerülése, valamint a további élelmiszerek megfelelő módon való hűtése és magas hőfokon történő elkészítése segít a betegség terjedésének megakadályozásában.