Kastélyt, Balaton-parti házakat és Budapest legdrágább lakását is meg lehetne venni a lottóötösből

Lottózó, Lottó
Vágólapra másolva!
Rekordösszeget, összesen 5,2 milliárd forintot nyerhet az a szerencsés, aki elviszi az ötöslottó főnyereményét. Ebből a pénzből akár egy vidéki nagyváros összes ingatlanát meg lehetne venni, vagy akár felvásárolható belőle az etyeki borvidék is. 
Vágólapra másolva!

Egy kastély Baranya megyében, egy 4200 négyzetméteres Váci úti ingatlan, vagy akár Balatonszemes összes eladó háza is belefér az ötöslottó több mint 5 milliárd forintos főnyereményébe.

A legszebb borvidékeket is fel lehetne vásárolni

Az 5,25 milliárdos összeg elég lenne például Balatonszemes összes eladó ingatlanára, így a nyertesnek

79 háza lenne a Balaton-parton, és még így is maradna nála több mint 400 millió forint.

Ha nem a Balatonnál, hanem mondjuk az etyeki borvidéken szeretne vásárolni a nyertes, akkor mind a 43 jelenleg eladó etyeki ingatlanért összesen 3,3 milliárdot kellene kifizetnie, vagyis 2 milliárd megmaradna a nyereményből - játszott el a gondolattal szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében az Ingatlan.com.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az összeg elég lenne például egy fővárosi 4200 négyzetméteres Váci utcai épületre, vagy egy Baranya megyei kastélyra. Ugyanakkor

beleférne a keretbe Hódmezővásárhely vagy Salgótarján valamennyi eladó lakása és háza;

ha pedig csak az összeg felét szeretné elkölteni a nyertes, akkor Makó, Visegrád vagy Mezőkövesd teljes lakóingatlankínálatát is meg tudná venni.

Persze, ha kiderül, hogy a nyertes megvenné az adott település összes eladó ingatlanát, könnyen megindulnának felfelé az árak. A rekordösszegű nyereményből két megyei jogú város teljes kínálatát is fel lehet vásárolni: a Hódmezővásárhelyen eladó 200 lakásért és házért 5 milliárd forintot kérnek az eladók, Salgótarjánban ugyanennyi ingatlanért 2,8 milliárdot kellene fizetni.

A főnyereményből az ország legdrágább eladó ingatlanjai is megvásárolhatók. Az egyik legdrágább budapesti eladó épület a Váci utcában található: a 4200 négyzetméteres ingatlanért 5,2 milliárdot kér az eladó. A budai Várban pedig akad egy több mint 600 négyzetméteres penthouse lakás, amiért közel 2 milliárdot kell adni.