Még mindig veszteséges a húsmentes húst gyártó cég

Beyond Meat burger vega
Vágólapra másolva!
A kaliforniai Beyond Meat közzétette negyedik negyedéves jelentését, és bár a cég még mindig veszteséges, a nagyfokú keresletnövekedésnek köszönhetően vesztesége sokkal kevesebb, mint egy évvel korábban volt – írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Az El Segundo városában található vállalat tavaly debütált a tőzsdén, és negyedik negyedéves jelentése szerint 452 ezer dolláros (139,1 millió forint) veszteséget hozott össze, ami jóval alacsonyabb az egy évvel korábbi negyedik negyedévhez képest, amikor még közel 7,5 millió dolláros (2,3 milliárd forint) veszteségről jelentett.

Illusztráció Forrás:Beyond Meat

A FactSet által megkérdezett szakértők szerint azonban a részvényenkénti 1 centes veszteség elmaradt az elemzők által várt egy centes nyereséghez képest.

A befektetők abban reménykedtek, hogy a harmadik negyedévhez hasonlóan ismét nyereséges lesz a cég.

A Beyond Meat részvénye hét százalékot esett és 99 dolláron (30 ezer forint) állt meg a korai tőzsdei kereskedésben. Tavaly júliusban a részvények értéke elérte a 240 dollárt (73 ezer forint), miután a vállalat megnövelte a 2019-es bevételi kilátásait.

Négy hét alatt lebomló papírdobozok oldják meg az ételkiszállítók gondjait

A Just Eat élelmiszerszállítási vállalat azt reméli, hogy a tengeri moszattal bélelt dobozok segíthetnek a műanyaghulladékok problémájának kezelésében - írja a CNBC. A 2001-ben indult dán cég bejelentette, hogy a Notpla csomagolóüzemmel közösen olyan csomagolást fejlesztettek ki, amely tengeri moszattal bélelt, valamint fa és fűpépéből készült, nem tartalmaz mesterséges anyagokat és négy hét alatt teljesen lebomlik.

Ugyanakkor a negyedik negyedében a cég bevétele 98,5 millió dollár volt, ami jócskán túlszárnyalta az elemzők által várt 81 millió dollárt.

– nyilatkozta Ethan Brown, a Beyond Meat vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat növényi alapú

hamburgerei és kolbászai már kaphatók az egyik áruházlánc észak-amerikai üzleteiben is.

Korábban pedig a Starbucks jelentette be, hogy 1.500 kanadai egységében lehet ezentúl venni a Beyond Meat húsmentes húsból készült szendvicseket.