A Facebook blokkolja a koronavírus gyógyítását ígérő hirdetéseket

2020.02.27. 13:00

A Facebook szigorítja a koronavírussal kapcsolatos hirdetésekre vonatkozó szabályait. Tiltja azokat, amelyek a koronavírus gyógyítását ígérik.

A Facebook szigorítja a koronavírusra hivatkozó hirdetésekkel kapcsolatos szabályait, amivel megkísérli korlátozni a téves információkat és megelőzni a vírussal kapcsolatos pánikot.

A közösségi óriás mostantól tiltja azokat a hirdetéseket, amelyek a koronavírus gyógyítását ígérik, vagy pánikot akarnak kelteni.

A cég szóvivője azt nyilatkozta a Business Insidernek, hogy ilyen lehet az a hirdetés, amely például korlátozott mennyiségű készletre utal, vagy garantálja a gyógyítást vagy a megelőzést.

A Facebook bevezette a koronavírussal kapcsolatos megtévesztő vagy pánikkeltő hirdetések tiltásátForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Facebook, más technológiai platformokhoz hasonlóan, jelenleg is küzd a pánikot terjesztő üzenetváltások és a néha egyenesen félrevezető információk ellen a COVID-19 koronavírus kapcsán, amely világszerte több mint 82 ezer embert fertőzött meg és az elmúlt néhány hónapban több mint 2800 ember halálát okozta.

A Facebook kiszűri a kétes, esetleg valótlan állításokat, és eltünteti ezeket a hírcsatornából. Január végén a cég már közölte, hogy eltávolítja a vírusról szóló azon hamis információkat, melyeket vezető globális egészségügyi szervezetek és a helyi egészségügyi hatóságok úgy jelöltek meg, hogy becsaphatja a hiszékeny embereket.

Más technológiai vállalatok is tapasztaltak nemkívánatos tevékenységeket a járvány kapcsán. Az Amazon például bünteti azokat az eladókat, akik irreálisan megemelték a szájmaszkok normál eladási árát.

Forrás: Businessinsider.com