Visszahívást jelentett be az egyik drogérialánc, figyeljen oda, ha ilyet vett

Woman reading food labels at grocery store Refrigerated Section Beautiful Consumerism Healthy Eating Young Women Women Females Searching Groceries Nutrition Label Aisle Shopping Basket Label Young Adult Adult Reading Choosing Looking Shopping Selling Buyi
Woman at grocery store reading food labels while holding her shopping basket.
Vágólapra másolva!
Tejösszetevő kerülhetett a „DEMAE RAMEN, Geschmacksrichtung SPICY" levesporba, melyet a termék jelölésén nem tüntettek fel, tájékoztat honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A levesport a Müller üzletlánc hozta forgalomba, a termékvisszahívásra vonatkozó felhívás honlapjukon is elérhető.
Vágólapra másolva!

A német hatóság a RASFF rendszeren keresztül értesítette a problémáról a Nébih-et, emellett a visszahívásról a Müller Drogéria Magyarország Bt. is tájékoztatta a hivatalt. A Nissin Foods GmbH az esetlegesen előforduló, nem jelölt tejösszetevő miatt visszahívja a terméket.

A terméket blokk nélkül is visszavásárolják.

A termék adatai:

  • Termék neve: „DEMAE RAMEN, Geschmacksrichtung SPICY" (levespor)
  • Márka: Nissin
  • Csomagolás: műanyag zacskó, 100 g-os kiszerelésben
  • Gyártó: Nissin Foods GmbH (Németország)
  • Tételszám/ MMI: L908594 / 2020.12 és L000623 / 2021.01
  • Magyar forgalmazó: Müller üzletek
  • RASFF referenciaszám: 2020.0890

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék csak a tejre érzékeny fogyasztóknál válthat ki allergiás reakciót, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő.

Azon fogyasztók számára, akik tejre nem érzékenyek, a termék fogyasztása nem jelent veszélyt.

Az allergénekről:

Allergénnek nevezünk minden olyan anyagot, amely szervezetünkben túlérzékenységi, azaz allergiás reakciót válthat ki. Az allergiás reakció az immunrendszer nem megfelelő válasza, amelynek során valamely, a szervezetünkre egyébként veszélyt nem jelentő anyag ellen ellenanyagot termel. Az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a tejet is.

A témával kapcsolatban további információk érhetőek el a Nébih honlapján.