Büntetni fog az Amazon, ha túlárazzák az orvosi maszkokat

dél-kórea, dolgozók
Masked workers man a branch of Shinhan Bank, South Korea's third-largest bank, in Seoul on September 25, 2009, after one of its staff was infected with swine flu. The branch stopped its regular service for clients while a special team replaced branch workers who were on leave for medical checks. South Korea has reported more than 15,000 swine flue cases and 11 people have died. AFP PHOTO/KIM JAE-HWAN / AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN
Vágólapra másolva!
Az Amazon bejelentette, hogy az oldalon külön vizsgálni fogják azokat a kereskedőket, akik orvosi maszkokat árulnak és lépéseket fognak tenni azok ellen, akik megemelik az orvosi maszkok árát.
Vágólapra másolva!

Az Amazon felhívta a kereskedők figyelmét arra, hogy mindenkinek be kell tartania a Fair Pricing Policy-t, tehát senki nem kezdhet el irreális árakat szabni az orvosi maszkokra,

hiszen ez a céges szabályozásba ütközik, de emellett morálisan is megkérdőjelezhető.

A koronavírus miatt az utóbbi időben világszerte, így a legtöbb e-kereskedelmi oldalon is megugrott az orvosi maszkok ára részben a túlkereslet miatt, részben viszont azon kereskedők miatt, akik gyors profitot szeretnének elérni egy globális járvány révén.

Illusztráció Forrás: AFP/Kim Jae-Hwan

A Wired hírportál beszámolója szerint a legnépszerűbb orvosi maszkok ára rövid idő alatt a háromszorosára nőtt.

A kategória bestsellere, a Kidirt által gyártott maszkok jelenleg 14,99 dolláros áron kelnek el (100 darabos csomag), ez viszont négyszerese annak, mint amennyibe néhány hete kerültek.

Az Amazon már figyelmeztetett néhány eladót az árazással kapcsolatban, azonban eddig konkrét lépéseket nem tett. Ennek ellenére a jövőben elképzelhető, hogy aki többszöri figyelmeztetés után sem hagy fel a szabályellenes gyakorlattal, azt kitiltják az oldalról.