A Revolut 500 milliós befektetést gyűjtött

Revolut, fintech, startup, tőzsde, befektetés
Vágólapra másolva!
A Revolut digitális banki alkalmazás 500 millió dollárt (155,6 milliárd forint) gyűjtött össze az újabb finanszírozási fordulóban, így a brit vállalat a világ egyik legértékesebb pénzügyi technológiai cége lett, mivel az értéke meghaladta az 5,5 milliárd dollárt – írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A D finanszírozási fordulót az amerikai TCV befektetési vállalat irányította, ami korábban olyan cégeket támogatott, mint a Netflix, a Spotify, vagy az Airbnb.

Illusztráció Forrás: Revolut

2015-ös indulása óta több mint 10 millió ügyfelet vonzott a Revolut,

ami számos pénzügyi funkciót kínál – például devizaváltást, tőzsdei kereskedés vagy banki utalást –, a korábban megszokott banki díjaknál jóval alacsonyabban. A fintech ugyanakkor 2018-ban továbbra is veszteséges évről jelentett: 33 millió font (13,3 milliárd forint) veszteségről számoltak be.

A cég felgyorsítja tengerentúli terjeszkedését, és bővíti partnerei számát olyan vállalatokkal, mint például a Visa vagy a Mastercard.

A pénzügyi szektor legnagyobb fejlesztése az azonnali fizetés rendszere

A magyar pénzügyi szektor története legnagyobb fejlesztésének nevezte a március 2-ától üzemelő azonnali fizetési rendszert Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója háttérbeszélgetésen Budapesten. Hozzátette: az új rendszer a korábbitól eltérően a nap 24 órájában, az év minden napján elérhető lesz, a tranzakciók átfutási ideje legfeljebb 5 másodpercre csökken a korábbi legfeljebb 4 óráról - ismertette.

A cég szerint a friss befektetést szolgáltatások bővítésére használják fel, beleértve a hitelezést, valamint tovább terjeszkednek Európában. Nik Storonsky, a vállalat alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy

céljuk egy globális pénzügyi platform felépítése.

A vállalat idén várhatóan a már meglévő 2 ezer alkalmazott mellé további 3 ezer embernek kínál majd munkát.