Ismerje meg a világ leggazdagabb családjait!

pénz
Vágólapra másolva!
A világ 25 leggazdagabb dinasztiája mintegy 1400 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik. A listán a Walmart, a Mars, a Chanel és még sok más világhírű cég vezetőit, tulajdonosait is megtaláljuk.
Vágólapra másolva!

190,5 milliárd dolláros családi vagyonnal a Walton família a világ leggazdagabb családja - írja a Növekedés.hu. A Ceoworld Magazine szerint a hatalmas összeg hét családtag között oszlik meg,

köztük Alice Waltonnal, aki Julia Flesher Koch és Francoise Bettencourt Meyers után a harmadik leggazdagabb nő a világon.

Alice Walton, a világ leggazdagabb családjának egyik tagja Forrás: AFP/Getty Images/Rick T. Wilking

Alice a Walmart alapítójának, Sam Waltonnak az egyetlen lánya. Egyedül az ő vagyonát 52,8 milliárd dollárra becsülik. A Walmart a világ legnagyobb kiskereskedelmi cége, a családi holding, a Walton Enterprises birtokolja a vállalat felét.

A Mars család áll a második helyen, 126,5 milliárd dollárral.

Jacqueline B. Mars a világ öt leggazdagabb nőjének egyike Forrás: AFP/Ron Sachs

Frank Mars indította útjára a Mars céget, amely az M&M's, a Milky Way, a Mars és a Snickers termékeiről híres. A cég még mindig a család tulajdonában van.

A harmadik leggazdagabb a Koch család lett, 124,5 milliárd dollárral.

A tavaly augusztusban elhunyt David Koch, aki testvérével, Charlesszal felfuttatta a Koch Industriest Forrás: AFP/Getty Images/Ben Gabbe

Az édesapjuk által alapított olajcéget négy testvér, Frederick, Charles, David és William örökölte meg, de egy családi vita következtében Frederick és William otthagyta a családi vállalkozást. A Koch Industriest végül Charles és David futtatta fel.

Milliárdos nők, akiknek mérhetetlen gazdagságot hozott az orosz rulett

Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak. Ám a legszűkebb elitbe, amelynek tagjai dollárban számolva rendelkeznek egymilliárd feletti vagyonnal, csupán két hölgy fér be.

A világ huszonöt leggazdagabb családja közül a legtöbb (kilenc) az Egyesült Államokban él. Két-két családdal Franciaország és Németország követi. További tíz ország - köztük Belgium, Kanada, Hongkong, India, Indonézia, Olaszország, Szaúd-Arábia, Svájc, Thaiföld és az Egyesült Királyság – mindössze csak egy család lakhelyéül szolgál a leggazdagabbak közül.

A világ 25 leggazdagabb családja a következő:

Forrás: novekedes.hu