Mégis gondban lehet a Samsung

Samsung, logó
The logo of Samsung Electronics is seen on a glass door at the company's Seocho building in Seoul on October 31, 2017. - South Korean tech giant Samsung Electronics logged a record profit of 11.2 trillion won -- 10.0 billion USD -- in the July to September period, it said on October 31, its best for any quarter. (Photo by JUNG Yeon-Je / AFP)
Vágólapra másolva!
A vietnami gyártóipar ugyan nem állt le a koronavírus következtében, azonban az ázsiai gyárak időleges szünetelése miatt akadozik az ellátási lánc, ami késleltetheti a Samsung Electronics új telefonjainak gyártását – nyilatkozta a helyi Ipari és Kereskedelmi Minisztérium az Reutersnek.
Vágólapra másolva!

A gépjármű-, elektronikai és telefongyártók nehézségekbe ütköznek a szükséges eszközök és alapanyagok beszerzésében a járvány következtében, mivel Vietnám nagymértékben támaszkodik a kínai gyárakra és termékekre – olvasható a minisztérium nyilatkozatában.

Illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Vietnam enyhítette a határokon átnyúló kereskedelem egészségügyi korlátozásait a gazdaság elősegítésének érdekében, ugyanakkor néhány szigorúbb intézkedést továbbra is fenntartanak.

A dél-koreai vállalat az ország legnagyobb külföldi befektetője,

a járvány pedig hatással lenne a cég két új telefonmodelljének gyártásában, mivel a legtöbb alkatrész Kínából származik.

Az Apple lehet a koronavírus vesztese, a Samsung a legnagyobb nyertese

Az Apple figyelmeztetést adott ki amelyből kiderült, hogy nagy valószínűséggel nem fogják teljesíteni az idei első negyedévre prognosztizált 63-67 milliárd dolláros árbevételi célt. Ennek oka, hogy a koronavírus terjedése miatt a termelés mellett az Apple készülékek iránti kereslet is jelentősen visszaesett.

– nyilatkozta a minisztérium.

Bár a hivatalnak nincs tudomása olyan gyárról, ami az ellátási gondok miatt leállt volna, a gyártóknak jelenleg olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint az alternatív alapanyagok beszerzése, valamint a készletgazdálkodás.

Illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

– mondta a minisztérium a Vietnam Electronics Business Association jelentésére hivatkozva.

Továbbá a hanoi kormány bejelentette, hogy tartani akarja az idei 6,8 százalékos gazdasági növekedési célt, és lépéseket tesz a járvány hatásainak enyhítésére.