Kilőtt az űrvállalat részvényeinek az ára

Virgin Galactic's fourth flight test on the VSS Unity TOPSHOTS Horizontal
Vágólapra másolva!
A Virgin Group űrrepülési leányvállalatának részvénye több mint húsz százalékkal nőtt, és ezzel Richard Branson cégének részvényárfolyama a hét minden napján emelkedett.
Vágólapra másolva!

A cég részvénye idén 160 százalékkal növekedett, köszönhetően annak, hogy

a befektetők rendkívül optimisták a Virgin Galactic űrturizmus terveivel kapcsolatban.

VSS Unity Forrás: AFP/Gene Blevins

A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy SpaceShipTwo szuborbitális űrrepülőgépét – amit VSS Unity-nak neveztek el – áthelyezik Új-Mexikóba, ezzel egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy fizetős utasokat vigyenek az űrbe.

A befektetők annak ellenére optimisták a cég jövőjével kapcsolatban, hogy az jelenleg veszteséges, és várhatóan 2021-ig még biztosan az lesz.

A Virgin Galactic részvényei mostanra közel 200 százalékkal emelkedtek,

miután a cég tavaly októberben egy speciális célú akvizíciós társasággal – a Social Capital Hedosophiaval – egyesült és tőzsdére ment.

Már az űrben is bort érlelnek

Tudományos kutatás céljából egy tucat Bordeaux-i bort küldtek fel a világűrbe, a lezárt palackok egy évet töltenek a Nemzetközi Űrállomáson, majd visszatérnek a Földre, ahol összehasonlítják őket 12 üveg ugyanolyan, ámde a Földön érlelt borral - írja az Euronews.

A Virgin Galactic negyedik negyedéves eredményeit várhatóan február 25-én hozzák nyilvánosságra.

Branson űrutazási cégének két legnagyobb riválisa az Amazon alapító Jeff Bezos vállalata, a Blue Origin, valamint a SpaceX, amelyet a Teslát és Hyperloopot alapító Elon Musk hozott létre. Egyelőre nem tudni, hogy a riválisok tervezik-e a tőzsdére vinni cégeiket.