Már most több ezer üzletbezárást jelentettek be világszerte

bolt, végleges bezárás
Vágólapra másolva!
A Business Insider elemzése szerint 2019-ben több mint 9.300 üzlet bezárásáról adtak hírt az Egyesült Államokban – 2017-ben mintegy 8 ezer boltnál húzták le végleg a redőnyt, ezt a rekordot döntötte meg most a tavalyi év.
Vágólapra másolva!

A Cushman & Wakefield ingatlancég becslései szerint az üzletek bezárása ebben az évben a tavalyinál is nagyobb számban történhet –

az elemzők szerint idén akár 12 ezer bolt is végleg becsukhat az Államokban.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Papyrus üzletlánc az év elején jelentett csődöt, aminek következtében mind a 254 boltját bezárják az Egyesült Államokban és Kanadában.

Újabb boltbezárás: ezúttal a Macy'snél húzzák le a rolót

Az 1858-ban alapított Macy's a következő három évben 125 boltját zárja be és ezzel 2 ezer munkahelyet szüntet meg. Az üzletbezárás a luxus áruházlánc egységeinek ötödét érinti - írja a Business Insider. A vállalat kilenc százalékát, vagyis 2 ezer dolgozót érint az üzletek bezárása.

A Gap divatipari vállalat még tavaly februárjában jelezte, hogy két éven belül 230 üzletét fogja bezárni – ebből 130 boltot még a bejelentés évében becsukott –, mivel a továbbiakban az Old Navy és az Athleta márkanevek alatt lesznek elérhető termékei.

A zenelejátszókat árusító Bose szintén januárban közölte, hogy 119 üzlet bezárást tervezi világszerte, és

az Államokban található összes boltját becsukja.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Számos amerikai cég döntött úgy, hogy idén több üzletét is becsukja, például a Walgreens élelmiszer áruházlánc, ami kétszáz áruházát tervezi bezárni, az A.C. Moore hobbibolt pedig 145 boltján húzza le végleg a rolót, míg az Earth Fare organikus ételeket árusító üzletlánc is 50 üzletét csukja be.