Tízéves mélyponton a Nissan árfolyama

nissan
A newly delivered Nissan car is seen. The Japanese brand now owns 40 percent of rival Mitsubishi’s stock and has announced that it will replace the company’s head of research and development. Previous executive vice president of Nissan’s research and development Mitsuhiko Yamashita is said to become the new head or the same department at Mitsubishi.(Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A japán autógyártó nemrég közétette a negyedéves adatait, amelyből kiderült, hogy több mint tíz év után először zárták veszteséggel. Emellett az egész idei évre is bemutatták az előrejelzésüket, amely alapján 2020 lesz az elmúlt 11 év leggyengébbje a vállalat számára.
Vágólapra másolva!

Japán második legnagyobb autógyártójának részvényei több mint 10 éves mélypontra zuhantak a csalódást keltő negyedéves adatok és az idei évre vonatkozó pénzügyi előrejelzés miatt.

A vállalat 2018 óta küzd nehézségekkel és még most sem sikerült kiheverni a Carlos Ghosn által okozott botrányt.

A Nissan részvényei nemrég 9,6 százalékot zuhantak, ez pedig utoljára 2009-ben látott mélységekbe rántotta az árfolyamot. Szintén ez volt 2013 óta a vállalat legnagyobb egynapos visszaesése.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Az elemzők szerint azonban még túl korai lenne kongatni a vészharangokat és egyáltalán nem biztos, hogy folytatódik a lefelé tartó trend, ráadásul a koronavírus miatt a rivális autógyártóknak is meg fog csappanni a bevétele.