Mintegy 9 ezer embert várnak az USA haditengerészetéhez

Horizontal MILITARY ACTIVITIES ARMAMENT
This US Navy photo obtained October 7, 2019 shows the aircraft carrier USS Ronald Reagan (CVN 76)(L), and the amphibious assault ship USS Boxer (LHD 6) and ships from the Ronald Reagan Carrier Strike Group and the Boxer Amphibious Ready Group underway in formation while conducting security and stability operations in the US 7th Fleet area of operations on October 6, 2019 in the South China Sea. - US 7th Fleet is the largest numbered fleet in the world, and the US Navy has operated in the Indo-Pacific region for more than 70 years, providing credible, ready forces to help preserve peace and prevent conflict. (Photo by Erwin Jacob V. MICIANO / Navy Office of Information / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /US NAVY/ERWIN JACOB V. MICIANO/HANDOUT" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Komoly létszámhiány van az amerikai haditengerészetnél, ezért rekordösszegű forrást igényelnek 2021-re a személyügyi kiadásokra, hogy egyrészt új belépőkkel tölthessék fel az üres helyeket, másrészt kompenzálják azokat, akinek most többlet-szolgálatot kell vállalniuk.
Vágólapra másolva!

Mintegy 9000 fős állomány-hiánnyal küzd a világ legerősebb haditengerészete, a US Navy. Tavaly ez a szám még csak 2750 volt. A hirtelen ugrás miatt, a haditengerészet 7300 embert szeretne minél gyorsabban aktív szolgálatba állítani.

A US Navy által közreadott kép (illusztráció) Forrás: AFP/Erwin Jacob V. Miciano

Ennek érdekében 33,9 milliárdos forrásigényt nyújtottak be 2021-re a személyügyi kiadások fedezésére - ez rekordösszeget jelent, 2,1 milliárd dollárral többet, mint idénre.

Ez azért is figyelemre méltó, mert a Petagonnak viszont feltett szándéka, hogy minél nagyobb teret enged a robottechnológiáknak a haditengerészeten belül is. Úgy tűnik azonban, hogy még nem érkezett el az ideje a személyi állomány létszámcsökkentésének. Sőt - írja az Asia Times amerikai forrásokra hivatkozva -, a haditengerészet illetékesei közölték, hogy egyrészt mindent el fognak követni a már bizonyítottan jó tengerészek megtartásáért, valamint

erőteljes toborzókampányt indítanak annak érdekében, hogy vonzóvá tegyék a hadihajókon való szolgálatot.

A haditengerészeti létszámhiány részben az elmúlt évek forráshiányának is köszönhető. Hét évvel ezelőtt egy Arleigh Burke-osztályú, irányított rakétákkal felszerelt romboló összesen 240 fővel - tisztek és legénység együtt - futott ki a tengerre, holott a teljes létszáma közel 300 fő lenne. Az amerikai védelmi kiadások újbóli növekedése azonban segíthet pótolni a haditengerészeti létszámhiányt.