A fiatalok mentális egészsége érdekében lép a Snapchat

Snapchat
HONG KONG, HONG KONG - OCTOBER 6: A man holds an Apple iPad Mini as he uses SnapChat app on October 6, 2017 in Hong Kong, Hong Kong. (Photo by studioEAST/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Snapchat egy új keresési funkciót indít el Here For You, azaz itt vagyok neked néven. A felhasználók ennek segítségével olyan kényes témákra kereshetnek rá, mint a zaklatás, a depresszió és az öngyilkosság.
Vágólapra másolva!

A Snapchat új felületén a keresés után a felhasználók szakemberek által készített tartalmakat tekinthetnek meg az adott tematikában. Az ilyen segítség kifejezetten fontos, mivel ennek a platformnak van a legfiatalabb korosztálya. A felhasználók 90 százaléka 13 és 24 év közötti.

Ez ráadásul az a korcsoport, amely leginkább ki van téve többek között az online zaklatásnak.

A vállalat blogbejegyzésben elmondta, hogy a Snapchat leglényegesebb funkciója, hogy itt a felhasználók önmaguk lehetnek, miközben a platform nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és arra, hogy a képek és videók a felhasználók között maradjanak.

illusztráció Forrás: Getty Images/Studioeast

Nem csak a Snapchat próbálja megőrizni a felhasználók mentális egészségét, hiszen az Instagram nemrég bemutatta a "Restrict" funkciót, amelynek segítségével a userek elrejthetnek bizonyos kommenteket vagy követőket.