A YouTube hamarosan Netflix- és HBO-előfizetéseket is kínál

YouTube Drink Bottles
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb videómegosztó portálja több hírforrás szerint is megpróbál keményebben fellépni az Amazon és az Apple ellen, ez viszont egyben azt is jelenti, hogy szorosabbra fűzi a kapcsolatot az olyan szolgáltatásokkal és tévécsatornákkal, mint a Showtime, az HBO, a Netflix, vagy a CBS Full Access.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Youtube kiszáll a streaming versenyből, vagyis nem fog tovább nagy összegeket ölni a saját tartalmak gyártásába. A világ legnagyobb videómegosztó portálja a külföldi lapok szerint az Apple-ben és az Amazonban látja a legnagyobb riválist,

ezért saját platformjukon fogják árulni a jövőben az olyan népszerű szolgáltatásokat, mint például a Netflix vagy az HBO.

Ez a rendszer eddig is működött, és az Amazon, valamint az Apple már régóta kínál előfizetést nem közvetlenül hozzájuk tartozó szolgáltatásokra a saját platformjaikon keresztül, de a Youtube-tól ez egy meglehetősen éles irányváltás.

illusztráció Forrás:Shutterstock

Az üzlet számukra abban van, hogy minden, a rendszereiken keresztül történő előfizetés után százalékot kapnak az előfizetés árából. A BMO Capital Markets előrejelzése szerint az Amazonnak ez a fajta üzlet 2,6 milliárd dollár bevételt generált 2019-ben, idén pedig ez a szám 3,6 milliárd dollárra ugrik majd.

A Youtube sokáig próbálkozott saját tartalmak, filmek és sorozatok gyártásával inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Nagy dobás volt viszont a Youtube Premium bevezetése, amely segítségével előfizetés ellenében a felhasználók reklámok nélkül élvezhetik kedvenc videóikat, valamint más hasznos funkciókat is elérhetnek. Emellett elindították a Spotify riválisának szánt Youtube Music-ot is, a két szolgáltatásnak együtt pedig már 20 millió előfizetője van.