Újabb üzemet zár be a Barbie babák gyártója

Mattel Cuts 22 Percent Of Non-Manufacturing Workforce GettyImageRank3
SAN RAFAEL, CA - JULY 25: Hot Wheels, made by Mattel, are displayed on a shelf at a Target store on July 25, 2018 in San Rafael, California. Toy maker Mattel announced plans to cut 2,200 non-manufacturing jobs after reporting a $240.9 million loss in its second quarter earnings. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bezárja kanadai gyárát a világ egyik legnagyobb játékgyártója, a Barbie és a Hot Wheels brandek tulajdonosa, a Mattel - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Üzleti lapok értesülései szerint a Mattel bezárja a kanadai Montreálban működő gyárát, ahol főként a Mega Blocks márkanév alatti építőkockák készülnek. A költségcsökkentés miatti bejelentés azután érkezett, hogy a gyártó tavaly már bezárta kínai és indonéziai egységeit, ahol addig Barbie babákat gyártottak. A kanadai gyárbezárásról már akkor felröppentek a pletykák, de az csak most vált hivatalossá.

A Hot Wheels a Barbie mellett a Mattel másik ismert márkája Forrás: AFP/2018 Getty Images/Justin Sullivan

Egy helyi lap értesülése szerint a gyárbezárás 2020 szeptemberében indul, és fokozatosan valósul meg.

A termelés teljes leállása 2021 első negyedévére várható.

A lépéssel több mint 580 munkavállaló veszíti el állását.

A Mattel azt közölte, az építőkockák gyártását Kínába és Mexikóba szervezi ki. Ugyanakkor a Mega Blocks márka ottani irodai központja, mely 230 ember foglalkoztat, a hírek szerint tovább működik majd a gyár leállítását követően is.

A vállalat annak ellenére döntött a gyár bezárása mellett, hogy az elmúlt hat évben jelentős modernizációs beruházásokat valósított meg abban, melyhez Québec tartomány kormányzata is hozzájárult forrásokkal.

A cég közölte, az elmúlt évek gyenge értékesítési eredményei miatt kényszerülnek drasztikus mértékű megtakarításokra, ez áll a montreáli leállás mögött is.