Kanye West megcsinálta a szerencséjét az Adidasszal

Annual Met Gala, co-chaired by Lady Gaga, Serena Williams, Harry Styles and Gucci designer Alessandro Michele fashion Horizontal
Kim Kardashian and Kanye West arrive for the 2019 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 6, 2019, in New York. - The Gala raises money for the Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute. The Gala's 2019 theme is “Camp: Notes on Fashion" inspired by Susan Sontag's 1964 essay "Notes on Camp". (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
A híres rapper, Kanye West három éve még azért került be a hírekbe, mert a Facebook alapító Mark Zuckerbergnek könyörgött, hogy fektessen be az ötleteibe. West akkoriban épp 53 millió dolláros mínuszban volt.
Vágólapra másolva!

A kért pénzhegyeket ugyan nem kapta meg, a helyzete azóta mégis gyökeresen megváltozott.
Mindehhez egy csipetnyi szerencse is kellett. A német Adidasnak éppen szüksége volt egy nemzetközi szinten is ismert sztárra. A sportcipők eladásain ugyanis a hírességek sokat tudnak lendíteni - írja a Forbes nyomán a Növekedés.hu.

Elég csak az Air Jordan cipőkre és ruhákra gondolni: Michael Jordannak hála a brand termékei a debütálásuk után már az első két évben is 100 millió dollárt termeltek.

Az Adidas végül Kanye Westet akarta megnyerni magának. Az énekes pár éve hiába volt nehéz anyagi helyzetben, nem adta olcsón magát.

Kim Kardashian és Kanye West öt évvel ezelőtt házasodott össze Forrás: AFP/Angela Weiss

A nevéhez kapcsolódó márka a Yeezy cipők nagykereskedelmi eladásaiból 15 százalékos részesedést kért. Cserébe nem csak promotálta az új edzőcipőket, de ő is tervezte azokat. Azóta dől a pénz a West családhoz:

egy év alatt a Forbes értesülései szerint a sztár több mint 150 millió dollárt keresett.

Kanye, aki öt éve vette el feleségül Kim Kardashiant, azt mondja: a sikereit részben annak köszönheti, hogy bipoláris zavarban, azaz mániás depresszióban szenved. A betegségére egyfajta szuperképességként tekint, ami segít neki a kreatív munkában.