Új országban terjeszkedne az OTP

Csányi sándor Az új Puskás Ferenc Stadion bemutatása
Úgy tűnik, Csányi Sándornak nincs kihívója
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank egy nagy akvizíción dolgozik, mellyel egy új térségben tervez piacra lépni - mondta Csányi Sándor, a hitelintézet vezérigazgatója a Reutersnek.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank már egy sor balkáni államban felvásárolt bankokat, és továbbra is Európa legjövedelmezőbb hitelezői között van.

„Az akvizíciós képességünk megnövekedett" - mondta Csányi a Reutersnek. „A kérdés, hogyan tudjuk ezt a legjobban kihasználni."

Csányi Sándor nem nevezte meg az új országot, ahol az OTP Bank új piacra kíván lépni, de annyit elmondott, hogy

ez az ország Közép- és Kelet-Európa „keleti szomszédságában" van, de nem Törökország.

A vezérigazgató hozzátette, hogy Ukrajnában látja a növekedési potenciált, ahol az OTP Bank jó helyzetben van.

Csányi Sándor bejelentette az OTP Bank új akvizícióját egy közeli országban, de további részletekről egyelőre nem beszélt a hitelintézet vezérigazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

Csányi Sándor elmondta még azt is, hogy a bank vezetése hamarosan megvitatja a 2019. évi javasolt osztalékot, amelynek mértéke a terjeszkedési tervektől, valamint a szabályozási követelményektől is függ.

A vezérigazgató azonban magasabb nyereségre számít új akvizíciók nélkül is, továbbá beszélt a leányvállalatok integrálásáról és a közelmúltbeli back-office befektetésről, amely egyes piacokon csökkentette a költség-bevétel arányát.

Forrás: Reuters.com