15 ezer új munkahelyet akar létrehozni az Amazon

computers Horizontal
Az Amazon eredetileg Cadabra néven indult, azonban ez túlságosan hasonlított egy másik névre, a Cadaverre. Azután a Jeff Bezos a Relentless nevet választotta. Érdekesség, hogy a relentless.com a mai napig az Amazonra irányít át. A név természetesen az Amazonas angol megfelelője, ami a világ legbővizűbb folyója.
Vágólapra másolva!
A cég drasztikusan bővíti jelenlétét szülővárosában, Seattle-ben. Bellevue-ban 15 ezer fővel növelik az alkalmazottak számát, a városrészben jelenleg 2 ezren dolgoznak az Amazonnak – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Az új munkahelyek számos divízió között oszlanak majd meg, ideértve az Amazon Web Services szolgáltatást és a Project Kuipert, a vállalat internetes műholdas kezdeményezését is – nyilatkozta a cég szóvivője.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

Jelenleg az Amazon körülbelül 700 nyitott pozíciót hirdet Bellevue-ban, míg a Seattle-i központban hivatalosan 10 ezer helyre keresnek munkatársat.

Az Amazonnál hamarosan a tenyerünket használhatjuk bankkártyaként

Az Amazon technológiai részlege jelenleg azon dolgozik, lehetővé tegye az ügyfelek számára a bankkártya adatok összekapcsolását a tenyerükkel, hogy így fizethessék ki az üzletekben vásárolt termékeket - írja a CNBC. Bár az Amazon terve még korai szakaszban van, a vállalat állítólag a Visa pénzügyi vállalattal közösen tesztelik a terminálokat, valamint egyeztettek már a projekt részleteiről a Mastercard, a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Synchrony Financial pénzügyi cégekkel.

Tavaly nyáron a vállalat földeket vásárolt Bellevue-ban, ahova a tervek szerint egy 43 emeletes irodaházat épít, becslések szerint ez mintegy 4 ezer alkalmazottnak tudna helyet biztosítani. A nyilatkozatban kiemelték, hogy az új irodaház tervezésénél, kialakításánál figyelembe veszik a helyi tömegközlekedést és a fenntarthatósági szempontokat is.

A városban egyébként az Amazon 260 millió négyzetméternyi területtel rendelkezik.

Az Amazon terjeszkedését nem mindig fogadják lelkesen. A kritikus vélemények szerint ugyanis megjelenésük nagyban befolyásolja az ingatlanpiaci árakat, ezt azonban a cég tagadja.